Woontrends van 2017

Gepubliceerd op: juni 23, 2017

Woontrends veranderen continu. Vroeger moest alles zo wit mogelijk en strak. Nu begint langzaam weer de kleur in het huis te komen. Blauwe muren en roze slaapkamers. In dit artikel vind je de nieuwste woontrends van 2017 en tips om je interieur te voldoen aan de modetrends van 2017. Deze trends zijn enorm divers. Ze gaan van kleurentrends tot hangbloemen in de tuin.

Woontrend kleurentrends

Kleuren zijn erg belangrijk. Ze sferen het huis op maar ook de mens. Ook vinden veel mensen het fijn om hun huis een nieuwe look te geven zo nu en dan. Maar een kleur kiezen… dat blijft lastig.  Een huis zonder kleuren is bijna niet meer voor te stellen. De meest gekozen kleuren in 2017 zijn, lichtroze, lichtblauw, geel en violet grijs. Ook zijn de neutrale kleuren veel terug te vinden.

Als je bijvoorbeeld een violet- grijze muur hebt en je voegt er wat neutrale kleuren aan toe heeft dit een heel mooi en stijlvol effect.

Warm- roze (lichtroze) geeft een warme look in de kamer. Het zorgt voor een romantische, zachte sfeer.

Een heerlijke gele kleur in huis klinkt eigenlijk niet heel aantrekkelijk. Maar als het in het huis zit kan het nog een hele goede sfeer creëren. Zoek het juiste interieur erbij en zorg voor het juiste geel dat bij je kamer past en dan geeft het geel een geheel eigen toon aan de kamer.

Kurk

Huh… kurk? Ja, dat wordt vaker gedacht. Maar dit is een opkomende trend in 2017. Deze wordt veel gebruikt in vazen of voor meubels. Vaak is de onderkant van de vazen van kurk. Of de vaas wordt juist gesloten met een kurk. Vroeger was dit ook al een trend. Maar die verdween al snel. Nu zijn alweer veel mensen fan van deze trend. De kurk oogt natuurlijk en rauw. Het heeft een grove uitstraling en een stoere uitstraling.

Geometrische prints

Ja, ze zijn weer terug! Deze prints zijn vaak goed te combineren met de Scandinavische meubels. Ze ogen een strak en zorgen ervoor dat het lijkt alsof de kamer vol staat. De geometrische print s in verschillende maten en manieren te verkrijgen. Ook kan deze zelf ontworpen worden. Vaak worden deze printen geplaatst op de slaapkamers of in de keuken in het huis.

Planten

Het maakt niet uit of ze echt of nep zijn. Planten zijn favoriet onder de meeste mensen. Ze ogen vrolijk, geven een sfeer in het huis en zorgen voor een mooie uitstraling. De mooie eigenschap van planten is dat deze te combineren valt. Je kunt er bloemen bij zetten, maar ook grote planten met iets kleinere combineren. Je kan er helemaal naar wens combineren en uitzoeken wat jij wilt!

Terracotta

Terracotta is een niet heel bekende trend. Hij wordt langzaam wel wat bekender. Deze trend oogt warm en mediterraan. Met deze trend kan ook veel gevarieerd worden. De muren kunnen een mediterrane tint krijgen. En samen met potjes en lampen kan dit een mooi effect geven. Maar ook is het mogelijk om alleen terracotta potjes en lampen neer te zetten in bijvoorbeeld de woonkamer.

 

 

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...