Werkschoenen kopen: S1, S2, S3, S4 of S5?

Gepubliceerd op: mei 5, 2021

Bij de aankoop van nieuwe werkschoenen is het onder meer belangrijk om te letten op de veiligheidsklasse waarbinnen deze vallen. Werkschoenen worden onderverdeeld over vijf van deze categorieën. Een professionele klusser kiest vaak voor een werkschoen uit categorie S3. Voor veiligheidslaarzen biedt categorie S5 de veiligste oplossing. Als hobbyklusser heb je een werkschoen uit deze categorieën niet direct nodig. Een model uit categorie S1 of S4, in het geval van een werklaars, volstaat in de meeste gevallen

Verschillende categorieën met werkschoenen 

De verschillende categorieën met werkschoenen zijn gebaseerd op de mate waarin een werkschoen je voeten beschermt. Niet alleen het verschil tussen een hobbyklusser en professionele klusser is bepalend voor de veiligheidsklasse waarbinnen men naar een schoen kan zoeken. Houd ook rekening met het beroep wat je uitvoert. Niet iedere professionele klusser zou per definitie voor een schoen uit categorie S3 moeten kiezen. 

–       S1: werkschoenen binnen deze categorie zijn uitgevoerd met een veiligheidsneus. Ze beschermen je tenen bij het laten vallen van bijvoorbeeld een houten balk en gaan daarnaast letsel door het stoten van je tenen tegen. De schoenen zijn antistatisch. 

–       S2: kies voor een werkschoen uit deze categorie, wanneer je regelmatig op een bouwplaats loopt. De schoen is niet alleen voorzien van een veiligheidsneus, maar ook van een veiligheidszool. 

–       S3: het voordeel van een S3 werkschoen is dat deze waterdicht is, naast het feit dat de schoen over zowel een veiligheidsneus als een veiligheidszool beschikt. Het is de meest breed inzetbare werkschoen. 

–       S4: deze categorie bevat veiligheidslaarzen voor een hobbyklusser. Ze zijn voorzien van een veiligheidsneus, maar hebben geen veiligheidszool. 

–       S5: veiligheidslaarzen in de categorie S5 hebben zowel een veiligheidsneus, als een veiligheidszool. Daarbij is deze zool van een anti-slipprofiel voorzien. 

Noodzaak van veilige, stevige werkschoenen

Het is erg belangrijk om beschermende kleding te dragen tijdens het klussen. De werkschoenen uit een veiligheidsklasse S1 tot en met S5 zijn er onderdeel van. Het beschermt je voeten tegen verschillende vormen van letsel. Daarbij bieden de werkschoenen stevigheid, waardoor je minder snel valt. Iets wat zou kunnen resulteren in gevaarlijke situaties. Voor de beste werkschoenen ben je bij Arbo Safety Shoes aan het juiste adres. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van veiligheidsschoenen en adviseren je graag.

Meer berichten

Wanneer kiezen voor renovatiesloop?

Wanneer kiezen voor renovatiesloop?

In bepaalde gevallen loont het om te verhuizen naar een ander huis, maar je kunt ook kiezen om je huidige woning te renoveren middels renovatiesloop. Hierbij wordt niet heel het pand gesloopt, maar slechts enkele delen daarvan zodat het huis kan worden gerenoveerd....

Waarom kiezen voor glas-glas zonnepanelen?

Waarom kiezen voor glas-glas zonnepanelen?

Het kopen van zonnepanelen is een zeer verstandig idee, zeker als je kiest voor de modernste zonnepanelen op de markt: glas-glas zonnepanelen. Glas-glas zonnepanelen worden met de tijd mee populairder vanwege de vele voordelen, maar wat zijn nou eigenlijk de...

5x waarom een bouwkundige keuring een slimme keuze is

5x waarom een bouwkundige keuring een slimme keuze is

Als je op het punt staat om een huis te kopen of verkopen zijn er een behoorlijk aantal dingen waar je op moet letten, en dit is een verantwoordelijkheid die de koper en verkoper samen dragen. Een verkoper heeft een mededelingsplicht, dat wil zeggen dat hij gebreken...