Werkschoenen kopen: S1, S2, S3, S4 of S5?

Gepubliceerd op: mei 5, 2021

Bij de aankoop van nieuwe werkschoenen is het onder meer belangrijk om te letten op de veiligheidsklasse waarbinnen deze vallen. Werkschoenen worden onderverdeeld over vijf van deze categorieën. Een professionele klusser kiest vaak voor een werkschoen uit categorie S3. Voor veiligheidslaarzen biedt categorie S5 de veiligste oplossing. Als hobbyklusser heb je een werkschoen uit deze categorieën niet direct nodig. Een model uit categorie S1 of S4, in het geval van een werklaars, volstaat in de meeste gevallen

Verschillende categorieën met werkschoenen 

De verschillende categorieën met werkschoenen zijn gebaseerd op de mate waarin een werkschoen je voeten beschermt. Niet alleen het verschil tussen een hobbyklusser en professionele klusser is bepalend voor de veiligheidsklasse waarbinnen men naar een schoen kan zoeken. Houd ook rekening met het beroep wat je uitvoert. Niet iedere professionele klusser zou per definitie voor een schoen uit categorie S3 moeten kiezen. 

–       S1: werkschoenen binnen deze categorie zijn uitgevoerd met een veiligheidsneus. Ze beschermen je tenen bij het laten vallen van bijvoorbeeld een houten balk en gaan daarnaast letsel door het stoten van je tenen tegen. De schoenen zijn antistatisch. 

–       S2: kies voor een werkschoen uit deze categorie, wanneer je regelmatig op een bouwplaats loopt. De schoen is niet alleen voorzien van een veiligheidsneus, maar ook van een veiligheidszool. 

–       S3: het voordeel van een S3 werkschoen is dat deze waterdicht is, naast het feit dat de schoen over zowel een veiligheidsneus als een veiligheidszool beschikt. Het is de meest breed inzetbare werkschoen. 

–       S4: deze categorie bevat veiligheidslaarzen voor een hobbyklusser. Ze zijn voorzien van een veiligheidsneus, maar hebben geen veiligheidszool. 

–       S5: veiligheidslaarzen in de categorie S5 hebben zowel een veiligheidsneus, als een veiligheidszool. Daarbij is deze zool van een anti-slipprofiel voorzien. 

Noodzaak van veilige, stevige werkschoenen

Het is erg belangrijk om beschermende kleding te dragen tijdens het klussen. De werkschoenen uit een veiligheidsklasse S1 tot en met S5 zijn er onderdeel van. Het beschermt je voeten tegen verschillende vormen van letsel. Daarbij bieden de werkschoenen stevigheid, waardoor je minder snel valt. Iets wat zou kunnen resulteren in gevaarlijke situaties. Voor de beste werkschoenen ben je bij Arbo Safety Shoes aan het juiste adres. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van veiligheidsschoenen en adviseren je graag.

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...