Wanneer kiezen voor renovatiesloop?

Gepubliceerd op: mei 18, 2021

In bepaalde gevallen loont het om te verhuizen naar een ander huis, maar je kunt ook kiezen om je huidige woning te renoveren middels renovatiesloop. Hierbij wordt niet heel het pand gesloopt, maar slechts enkele delen daarvan zodat het huis kan worden gerenoveerd. Maar wanneer moet je eigenlijk kiezen voor renovatiesloop? Ga door met lezen als je wilt weten wat de verschillende redenen voor renovatiesloop zijn.

Aankoop nieuwe woning

Op moment dat je een nieuwe woning gaat kopen waarbij de indeling of de voorzieningen niet naar wens zijn. Je kunt dan door middel van renovatiesloop je nieuwe woning geheel naar eigen stijl renoveren.

Monumentaal pand

Renovatiesloop is ook interessant als er sprake is van een monumentaal pand. Een monumentaal pand wordt door de overheid beschermd aangezien het gaat om een stads- en dorpsgezicht. Hierdoor is het niet toegestaan om het pand te slopen, maar renovatiesloop is wel mogelijk.

Karakteristiek pand

In geval het gaat om een karakteristiek pand waarbij de eigenaar het liefst bepaalde eigenschappen wil behouden, maar toch andere delen van de woning wil aanpassen is het verstandig om te kiezen voor renovatiesloop.

Storm- of brandschade herstellen

Heeft je woning onlangs geleden van schade door een storm of door brand? Ook dan is renovatiesloop een slim idee. Helaas komt deze reden tegenwoordig steeds vaker voor.

Financiële voordelen

Renovatiesloop kan in bepaalde situaties meer financiële voordelen bieden in tegenstelling tot het aanschaffen van een nieuw en groter huis.

Herbestemming

Als er sprake is van een herbestemming, dan is renovatiesloop de ideale keuze. Hierbij wordt een oud bouwwerk gerenoveerd zodat deze een toekomstgerichte functie kan vervullen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van zowel oude als nieuwe bouwtechnieken.

Kiezen voor renovatiesloop is in verschillende situaties de meest verstandige keuze. Koop je een woning die je nog aan wilt passen, gaat het om een monument of een karakteristiek pand waarbij je enkele eigenschappen niet verloren ziet gaan of wil je het huis herstellen na storm- of brandschade? Dit zijn slechts enkele redenen waarom je voor renovatiesloop zou moeten kiezen. Check eerst in hoeverre renovatiesloop de juiste keuze is voor jou en schakel vervolgens een specialist in. Informeer bijvoorbeeld eens bij Bergevoet Doetinchem BV. Al jaren is dit bedrijf gespecialiseerd in amoveren en renovatiesloop.

Meer berichten

Waarom kiezen voor glas-glas zonnepanelen?

Waarom kiezen voor glas-glas zonnepanelen?

Het kopen van zonnepanelen is een zeer verstandig idee, zeker als je kiest voor de modernste zonnepanelen op de markt: glas-glas zonnepanelen. Glas-glas zonnepanelen worden met de tijd mee populairder vanwege de vele voordelen, maar wat zijn nou eigenlijk de...

5x waarom een bouwkundige keuring een slimme keuze is

5x waarom een bouwkundige keuring een slimme keuze is

Als je op het punt staat om een huis te kopen of verkopen zijn er een behoorlijk aantal dingen waar je op moet letten, en dit is een verantwoordelijkheid die de koper en verkoper samen dragen. Een verkoper heeft een mededelingsplicht, dat wil zeggen dat hij gebreken...

Werkschoenen kopen: S1, S2, S3, S4 of S5?

Werkschoenen kopen: S1, S2, S3, S4 of S5?

Bij de aankoop van nieuwe werkschoenen is het onder meer belangrijk om te letten op de veiligheidsklasse waarbinnen deze vallen. Werkschoenen worden onderverdeeld over vijf van deze categorieën. Een professionele klusser kiest vaak voor een werkschoen uit categorie...