Waarom kiezen voor led strips als verlichting?

Gepubliceerd op: april 16, 2021

Heb je wel eens overwogen om voor led strips te kiezen als je op zoek bent naar nieuwe sfeervolle verlichting? Met led strips kun je snel en eenvoudig een hele andere sfeer creëren voor je interieur. In dit artikel lees je welke mogelijkheden led strips bieden. 

 Welke mogelijkheden bieden led strips?

Je kunt verschillende soorten led strips vinden. Veel van deze strips hebben een kleefstrook aan de achterzijde waardoor je ze gemakkelijk kunt bevestigen waar je maar wilt. Je hebt dus geen powertools voor nodig om gaten in de muur te boren. De verschillende led strips verschillen in lichtsterkte, kleur variaties en in mogelijkheden om de lengte in te korten of te verlengen. 

Led strips: een kleur voor elke sfeer en elk interieur

Bij de meeste led strips kun je de kleuren aanpassen naar jouw persoonlijke smaak of je interieur. Meestal doe je dat met een handige bijgeleverde afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kun je kiezen of de led strip standaard op 1 kleur blijft staan, of dat hij door een cyclus van kleuren heen loopt. 

Led strips: verander de lichtintensiteit voor elke ruimte

Met de handige afstandsbediening kun je vaak ook de lichtintensiteit bepalen. Led strips zijn vaak krachtig genoeg om als enige lichtbron in een ruimte te fungeren. En in ruimtes of plekken waar je extra licht nodig hebt, zoals bij het aanrecht in de keuken of in een donkere hal onder de traptreden, zijn led strips ideaal om te gebruiken. 

Led strips: gemakkelijk weg te werken

Led strips nemen niet zoveel ruimte in beslag, en daarom kun je ze overal makkelijk wegwerken. Je kunt bijvoorbeeld een led strip achter een dressoir tafel plakken, of achterin een boekenkast. Bovendien hoef je ook niet te schroeven of te boren, zodat je een led strip ook makkelijk kunt plaatsen bij stalen of aluminium meubels. Ook biedt een led strip uitkomst op lastige plekken waar je eigenlijk geen ruimte hebt voor een armatuur. 

Led strips: kostenbesparend en goed voor het milieu

Led strips verbruiken niet veel energie, wat niet alleen in de kosten bespaart, maar ook nog eens de belasting voor het milieu vermindert. Je hebt er nauwelijks tot geen onderhoud aan en ze gaan ontzettend lang mee, tot wel 50.000 branduren. Kortom, met led strips creëer je snel een makkelijk sfeervolle verlichting in huis op een manier die vriendelijk is voor je portemonnee en het milieu. In de webshop van LedstripXL heb je ruime keuze uit verschillende soorten ledstrips.

Meer berichten

Werkschoenen kopen: S1, S2, S3, S4 of S5?

Werkschoenen kopen: S1, S2, S3, S4 of S5?

Bij de aankoop van nieuwe werkschoenen is het onder meer belangrijk om te letten op de veiligheidsklasse waarbinnen deze vallen. Werkschoenen worden onderverdeeld over vijf van deze categorieën. Een professionele klusser kiest vaak voor een werkschoen uit categorie...

Enkelwandige of dubbelwandige kachelpijp?

Enkelwandige of dubbelwandige kachelpijp?

Heb je net een houtkachel aangeschaft en twijfel je nu of je een enkelwandige of een dubbelwandige kachelpijp nodig hebt?  Of je een enkelwandige of een dubbelwandige kachelpijp nodig hebt hang af van een aantal factoren. Hieronder leggen we kort uit wat het verschil...

Wat is het verschil tussen BVO en VVO?

Wat is het verschil tussen BVO en VVO?

Als je op zoek gaat naar een geschikt kantoorpand voor je bedrijf, dan gaat dit niet altijd zonder slag of stoot. Daarnaast zijn er talloze termen die je tegenkomt waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord. Twee termen die je al snel tegen zult komen zijn BVO en VVO...