Waarom kiezen voor led strips als verlichting?

Gepubliceerd op: april 16, 2021

Heb je wel eens overwogen om voor led strips te kiezen als je op zoek bent naar nieuwe sfeervolle verlichting? Met led strips kun je snel en eenvoudig een hele andere sfeer creëren voor je interieur. In dit artikel lees je welke mogelijkheden led strips bieden. 

 Welke mogelijkheden bieden led strips?

Je kunt verschillende soorten led strips vinden. Veel van deze strips hebben een kleefstrook aan de achterzijde waardoor je ze gemakkelijk kunt bevestigen waar je maar wilt. Je hebt dus geen powertools voor nodig om gaten in de muur te boren. De verschillende led strips verschillen in lichtsterkte, kleur variaties en in mogelijkheden om de lengte in te korten of te verlengen. 

Led strips: een kleur voor elke sfeer en elk interieur

Bij de meeste led strips kun je de kleuren aanpassen naar jouw persoonlijke smaak of je interieur. Meestal doe je dat met een handige bijgeleverde afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kun je kiezen of de led strip standaard op 1 kleur blijft staan, of dat hij door een cyclus van kleuren heen loopt. 

Led strips: verander de lichtintensiteit voor elke ruimte

Met de handige afstandsbediening kun je vaak ook de lichtintensiteit bepalen. Led strips zijn vaak krachtig genoeg om als enige lichtbron in een ruimte te fungeren. En in ruimtes of plekken waar je extra licht nodig hebt, zoals bij het aanrecht in de keuken of in een donkere hal onder de traptreden, zijn led strips ideaal om te gebruiken. 

Led strips: gemakkelijk weg te werken

Led strips nemen niet zoveel ruimte in beslag, en daarom kun je ze overal makkelijk wegwerken. Je kunt bijvoorbeeld een led strip achter een dressoir tafel plakken, of achterin een boekenkast. Bovendien hoef je ook niet te schroeven of te boren, zodat je een led strip ook makkelijk kunt plaatsen bij stalen of aluminium meubels. Ook biedt een led strip uitkomst op lastige plekken waar je eigenlijk geen ruimte hebt voor een armatuur. 

Led strips: kostenbesparend en goed voor het milieu

Led strips verbruiken niet veel energie, wat niet alleen in de kosten bespaart, maar ook nog eens de belasting voor het milieu vermindert. Je hebt er nauwelijks tot geen onderhoud aan en ze gaan ontzettend lang mee, tot wel 50.000 branduren. Kortom, met led strips creëer je snel een makkelijk sfeervolle verlichting in huis op een manier die vriendelijk is voor je portemonnee en het milieu. In de webshop van LedstripXL heb je ruime keuze uit verschillende soorten ledstrips.

Meer berichten

Wanneer kiezen voor renovatiesloop?

Wanneer kiezen voor renovatiesloop?

In bepaalde gevallen loont het om te verhuizen naar een ander huis, maar je kunt ook kiezen om je huidige woning te renoveren middels renovatiesloop. Hierbij wordt niet heel het pand gesloopt, maar slechts enkele delen daarvan zodat het huis kan worden gerenoveerd....

Waarom kiezen voor glas-glas zonnepanelen?

Waarom kiezen voor glas-glas zonnepanelen?

Het kopen van zonnepanelen is een zeer verstandig idee, zeker als je kiest voor de modernste zonnepanelen op de markt: glas-glas zonnepanelen. Glas-glas zonnepanelen worden met de tijd mee populairder vanwege de vele voordelen, maar wat zijn nou eigenlijk de...

5x waarom een bouwkundige keuring een slimme keuze is

5x waarom een bouwkundige keuring een slimme keuze is

Als je op het punt staat om een huis te kopen of verkopen zijn er een behoorlijk aantal dingen waar je op moet letten, en dit is een verantwoordelijkheid die de koper en verkoper samen dragen. Een verkoper heeft een mededelingsplicht, dat wil zeggen dat hij gebreken...