Waarom kiezen voor glas-glas zonnepanelen?

Gepubliceerd op: mei 18, 2021

Het kopen van zonnepanelen is een zeer verstandig idee, zeker als je kiest voor de modernste zonnepanelen op de markt: glas-glas zonnepanelen. Glas-glas zonnepanelen worden met de tijd mee populairder vanwege de vele voordelen, maar wat zijn nou eigenlijk de verschillende redenen waarom je voor glas-glas zonnepanelen zou moeten kiezen? Ga door met lezen als je hier meer over wilt weten.

Sterk en goed bestand tegen alle weersomstandigheden

Glas-glas zonnepanelen kunnen goed tegen een stootje en zijn daarnaast bestand tegen alle weersomstandigheden, ook als het gaat om extreem weer zoals hagel, stormen, hevige sneeuwvallen of een enorme windbelasting. Dit komt vanwege de volledig omringde glazen rand waardoor het paneel steviger en haast niet door te dringen is. Glas-glas zonnepanelen zijn dan ook zeer geschikt voor gebruik in Nederland.

Verhoogde opbrengst

De opbrengst van glas-glas zonnepanelen ligt wat hoger in vergelijking tot andere zonnepaneel soorten. Het gaat om gemiddeld 60% meer opbrengst, wat de investering in glas-glas zonnepanelen zeker de moeite waard maakt.

Glas-glas zonnepanelen zijn duurzamer

Je kunt uitgaan dat glas-glas zonnepanelen duurzamer zijn vanwege de milieuvriendelijkheid van het materiaal en de zeer lange levensduur. Glas-glas zonnepanelen gaan over het algemeen langer mee dan traditionele zonnepanelen waardoor ze niet vaak vervangen moeten worden. Daarnaast stoten glas-glas zonnepanelen amper CO2 de lucht in.

Glas-glas zonnepanelen zijn niet zwaar, koelen optimaal en zijn lichtdoorlatend

Goede zonnepanelen hebben een vrij licht gewicht. Het dunne glas aan de voorzijde van glas-glas zonnepanelen zijn lichtdoorlatend en zorgen voor een optimale koeling.

Ze zijn esthetisch mooier

De meeste mensen vinden glas-glas zonnepanelen mooier in vergelijking tot andere zonnepaneelsoorten. Dit vanwege de strakke afwerking waarbij de zonnepanelen amper te zien zijn, vooral als je een zwart dak hebt.

Glas-glas zonnepanelen zijn veiliger

Aangezien glas niet gemakkelijk brandt, zijn glas-glas zonnepanelen vele malen veiliger. Daarnaast zijn er ook geen sprake van elektrische schokken of het vallen van druppels brandend materiaal.

Goed beschermd tegen veroudering

Glas-glas zonnepanelen zijn goed tegen veroudering beschermd dankzij de lamineerlaag, welke uit 3 delen bestaat. Deze lamineerlaag beschermt de zonnepanelen waardoor de levensduur aanzienlijk verlengd wordt.

Overweeg je het aanschaffen van een set zonnepanelen om ook van de vele voordelen die zonnepanelen op het dak met zich meebrengen te profiteren? Dan is het slim om in glas-glas zonnepanelen te investeren. Check eerst wat de verschillende mogelijkheden zijn in je eigen situatie zodat je de geschikte zonnepanelen koopt voor je dak.

Meer berichten

Wanneer kiezen voor renovatiesloop?

Wanneer kiezen voor renovatiesloop?

In bepaalde gevallen loont het om te verhuizen naar een ander huis, maar je kunt ook kiezen om je huidige woning te renoveren middels renovatiesloop. Hierbij wordt niet heel het pand gesloopt, maar slechts enkele delen daarvan zodat het huis kan worden gerenoveerd....

5x waarom een bouwkundige keuring een slimme keuze is

5x waarom een bouwkundige keuring een slimme keuze is

Als je op het punt staat om een huis te kopen of verkopen zijn er een behoorlijk aantal dingen waar je op moet letten, en dit is een verantwoordelijkheid die de koper en verkoper samen dragen. Een verkoper heeft een mededelingsplicht, dat wil zeggen dat hij gebreken...

Werkschoenen kopen: S1, S2, S3, S4 of S5?

Werkschoenen kopen: S1, S2, S3, S4 of S5?

Bij de aankoop van nieuwe werkschoenen is het onder meer belangrijk om te letten op de veiligheidsklasse waarbinnen deze vallen. Werkschoenen worden onderverdeeld over vijf van deze categorie├źn. Een professionele klusser kiest vaak voor een werkschoen uit categorie...