Waarom kiezen voor een veranda?

Gepubliceerd op: juni 27, 2019

Het is een opkomend fenomeen: de veranda. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een aantal meters van hun tuin te bebouwen met een overkapping die gelijkvloers is aan de woning. Maar waarom doen zoveel mensen dit tegenwoordig, waarom op een veranda gaan zitten als je ook in huis of in de tuin kunt gaan zitten?

Overgang tussen huis en tuin

Een veranda kun je zien als de overgang tussen het binnen- en buitenleven. Door deze twee levens te combineren in een veranda krijg je te maken met verschillende voordelen:

  • Je kunt altijd droog buiten zitten;
  • Je leeft meer in de natuur;
  • Je bespaart energie;
  • Je voegt waarde toe aan je woning.

Altijd droog buiten zitten

Door een veranda kun je ten alle tijden droog buiten zitten. Dit kan met name in de wat warmere zomermaanden heel gunstig zijn. Als het bijvoorbeeld op een zomeravondje begint met regenen kan de buitentemperatuur soms ondanks de regen toch nog vrij aangenaam zijn. Het zou dan jammer zijn als je meteen naar binnen zou moeten omdat het begint met regenen. Gelukkig biedt de veranda hiervoor een oplossing, want dankzij de veranda kun je zelfs tijdens een stortbui ‘buiten’ droog koffie drinken.

Meer buiten leven

Door de veranda ga je veel meer buiten leven. Het instapniveau om even buiten te gaan zitten ligt namelijk een stuk lager. Buiten zitten kan op elk moment van de dag. Door bijvoorbeeld ’s ochtends het ontbijt op de veranda te nuttigen creëer je een heerlijk rustig moment voor jezelf. ‘s Ochtends onder het gehoor van fluitende vogels rustig op te starten is voor veel mensen de basis van een succesvolle werkdag. Doordat een veranda bijdraagt aan je blijde gevoel draagt het indirect dus ook bij aan successen die je door deze positieve instelling behaald op werk of school. Wil je dus beter presteren op werk? Koop een veranda!

Energiebesparing

Doordat de veranda een extra ‘isolatielaag’ voor de woning vormt zal je woning dankzij de veranda minder snel afkoelen/opwarmen. Daarnaast houdt de veranda ook eventuele wind die langs het huis waait tegen. Hierdoor krijgt tocht minder snel toegang tot je woning en daardoor hoef je minder te stoken om je huis ’s winters op te warmen.

Waardestijging

Een goed onderhouden veranda wordt door makelaars gezien als een pluspunt aan de woning. Met andere woorden: de waarde van je woning neemt flink toe als je een veranda hebt. Het is wel belangrijk dat de veranda in goede staat verkeerd, maar dat is iets wat voor zich spreekt.

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...