Waarom kiezen voor een veranda?

Gepubliceerd op: juni 27, 2019

Het is een opkomend fenomeen: de veranda. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een aantal meters van hun tuin te bebouwen met een overkapping die gelijkvloers is aan de woning. Maar waarom doen zoveel mensen dit tegenwoordig, waarom op een veranda gaan zitten als je ook in huis of in de tuin kunt gaan zitten?

Overgang tussen huis en tuin

Een veranda kun je zien als de overgang tussen het binnen- en buitenleven. Door deze twee levens te combineren in een veranda krijg je te maken met verschillende voordelen:

  • Je kunt altijd droog buiten zitten;
  • Je leeft meer in de natuur;
  • Je bespaart energie;
  • Je voegt waarde toe aan je woning.

Altijd droog buiten zitten

Door een veranda kun je ten alle tijden droog buiten zitten. Dit kan met name in de wat warmere zomermaanden heel gunstig zijn. Als het bijvoorbeeld op een zomeravondje begint met regenen kan de buitentemperatuur soms ondanks de regen toch nog vrij aangenaam zijn. Het zou dan jammer zijn als je meteen naar binnen zou moeten omdat het begint met regenen. Gelukkig biedt de veranda hiervoor een oplossing, want dankzij de veranda kun je zelfs tijdens een stortbui ‘buiten’ droog koffie drinken.

Meer buiten leven

Door de veranda ga je veel meer buiten leven. Het instapniveau om even buiten te gaan zitten ligt namelijk een stuk lager. Buiten zitten kan op elk moment van de dag. Door bijvoorbeeld ’s ochtends het ontbijt op de veranda te nuttigen creëer je een heerlijk rustig moment voor jezelf. ‘s Ochtends onder het gehoor van fluitende vogels rustig op te starten is voor veel mensen de basis van een succesvolle werkdag. Doordat een veranda bijdraagt aan je blijde gevoel draagt het indirect dus ook bij aan successen die je door deze positieve instelling behaald op werk of school. Wil je dus beter presteren op werk? Koop een veranda!

Energiebesparing

Doordat de veranda een extra ‘isolatielaag’ voor de woning vormt zal je woning dankzij de veranda minder snel afkoelen/opwarmen. Daarnaast houdt de veranda ook eventuele wind die langs het huis waait tegen. Hierdoor krijgt tocht minder snel toegang tot je woning en daardoor hoef je minder te stoken om je huis ’s winters op te warmen.

Waardestijging

Een goed onderhouden veranda wordt door makelaars gezien als een pluspunt aan de woning. Met andere woorden: de waarde van je woning neemt flink toe als je een veranda hebt. Het is wel belangrijk dat de veranda in goede staat verkeerd, maar dat is iets wat voor zich spreekt.

Meer berichten

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

De verkoop van je woning is vaak best een tikkeltje spannend! Het is een plek waar je plezierig gewoond hebt en waarvan je hoopt dat een volgende bewoner er net zo gelukkig wordt. Daarbij hoop je dat de woning voor het juiste bedrag verkocht wordt. In sommige gevallen...

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

Het aantal thuiswerkers was al jaren aan het stijgen, echter heeft corona voor een extreme stijging gezorgd. Momenteel werkt dan ook een groot deel vanuit huis. Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar een goede thuiswerkplek is wel een must. Werken aan de keukentafel, op...

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje? Lopen er jongere kinderen door je woning? In dat geval loont het om voor een traphekje te kiezen. Met een traphekje voorkom je dat je kinderen van de trap kunnen vallen, wanneer zij bijvoorbeeld vanuit hun bed op...