Spongebob huis

Gepubliceerd op: september 10, 2020

Wie woont in een ananas diep in de zee? Spongebob natuurlijk! Deze gele vriend kent natuurlijk iedereen wel van TV. Deze serie was natuurlijk vanaf 1999 te zien op Nickelodeon. Heb jij altijd al alles willen weten van Spongebob en waar Spongebobs huis staat? Lees dan nu deze blog!

Waar is Spongebobs huis?

Spongebob Squarepants woont op Schelpstraat 124 in Bikinibroek. Dit is een oranje ananas met 2 verdiepingen. Het huis van Spongebob heeft nog een bewoner. Hij woont hier namelijk met zijn huisslak Gerrit.

De woonplaats van Spongebob

Bikinibroek ligt op een de bodem van de Grote Oceaan. Vlak bij het eiland Micronesië. Bikinibroek heeft een erg gevarieerd landschap. Er zijn stranden, rotsen, bergen, weilanden en kliffen. Vlak naast bikinibroek liggen velden waar je kunt kwallenvissen.

In de Grote Oceaan ligt Bikinibroek en gezien de ligging zou je verwachten dat er een semi-tropisch klimaat is. Dit is zeker niet waar omdat er regelmatig sneeuwt.

Naast het iconische Spongebob huis heeft Bikinibroek over veel faciliteiten:

Naast het huis van Spongebob staan twee andere huizen. Als eerst staat het huis van Octo Tentakel naast hem. Zijn huis is een vorm van een moai. Dat huis staat op Schelpstraat 122. In één van de afleveringen is ook te zien dat Octo een lift in zijn huis heeft. Spongebob heeft niet zo’n goede band met Octo omdat Octo over het algemeen erg chagrijnig is. Daarnaast besteedt Octo veel tijd aan klarinet spelen en te schilderen.

Naast het huis van Octo staat het huis van Patrick Ster. Patrick is de beste vriend van Spongebob van jongs af aan. Patrick woont onder een steen. Patrick heeft geen werk en doet alleen maar slapen, eten en televisie kijken. Spongebob en Patrick maken samen veel spannende avonturen meer. Spongebob neemt zijn grote vriend het liefst overal mee naartoe.

Weetjes over Spongebob

  • De personages van Spongebob zijn geïnspireerd van de zeven hoofdzondes van de katholieke kerk. De hoofdzondes zijn: gierigheid, jaloezie, woede, ijdelheid, gemakzucht, gulzigheid en lust.

Meneer Krabs staat voor gierigheid, Plankton staat voor jaloezie, Octo staat voor woede, Sandy staat voor ijdelheid, Patrick voor gemakzucht, Gerrit voor gulzigheid en tot slot Spongebob voor de lust.

  • Spongebob word gezien als homoseksueel. Dit komt onder andere uit de aflevering uit 2002 dat Patrick en Spongebob samen voor een schelp zorgen. Ook heeft Nickelodeon in 2018 een foto in de Pride-maand gepost van Spongebob met een regenboogbewerking. Dit was voor veel fans een bevestiging.
  • Waarom is Patrick dom? Het is jou vast opgemerkt dat Patrick niet zo snugger is. Dit komt omdat zeesterren geen hersenen hebben. Patrick dus ook niet.
  • De voice-over van Spongebob en Gerrit is hetzelfde. Om Spongebob zijn aanstekende en irritante lach na te doen inhaleerde de voice-over helium.
  • De originele naam van Spongebob was Spongeboy. Omdat Spongeboy al ingeschreven stond als merk is het veranderd in Spongebob.

Stephen Hillenburg

Stephen Hillenburg is de bedenker van de serie Spongebob. Hij studeerde af als biologieleraar. In 1987 ging hij werken als animator. Hij heeft het stripboek The Intertidal Zone gemaakt. Heb jij dit boek al gelezen? Dit boek moet je zeker lezen als je Spongebob altijd al leuk hebt gevonden! Hij liet het zien aan een vriend en zei dat hij het moest herschrijven als tekenfilmserie. Dit heeft Stephen ook gedaan en hij heeft vervolgens auditie gedaan voor Nickelodeon. De eerste aflevering kwam 1 mei 1999. Dit was een groot succes.

Waar kan ik Spongebob kijken?

Ben jij enthousiast geworden en wil jij nu direct Spongebob kijken? Op de website van Nickelodeon kun jij alle afleveringen van Spongebob bekijken. Bekijk met eigen ogen waar Spongebob zijn huis staat en ontdek de leuke avonturen in Bikinibroek!

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...