Spongebob huis

Gepubliceerd op: september 10, 2020

Wie woont in een ananas diep in de zee? Spongebob natuurlijk! Deze gele vriend kent natuurlijk iedereen wel van TV. Deze serie was natuurlijk vanaf 1999 te zien op Nickelodeon. Heb jij altijd al alles willen weten van Spongebob en waar Spongebobs huis staat? Lees dan nu deze blog!

Waar is Spongebobs huis?

Spongebob Squarepants woont op Schelpstraat 124 in Bikinibroek. Dit is een oranje ananas met 2 verdiepingen. Het huis van Spongebob heeft nog een bewoner. Hij woont hier namelijk met zijn huisslak Gerrit.

De woonplaats van Spongebob

Bikinibroek ligt op een de bodem van de Grote Oceaan. Vlak bij het eiland Micronesië. Bikinibroek heeft een erg gevarieerd landschap. Er zijn stranden, rotsen, bergen, weilanden en kliffen. Vlak naast bikinibroek liggen velden waar je kunt kwallenvissen.

In de Grote Oceaan ligt Bikinibroek en gezien de ligging zou je verwachten dat er een semi-tropisch klimaat is. Dit is zeker niet waar omdat er regelmatig sneeuwt.

Naast het iconische Spongebob huis heeft Bikinibroek over veel faciliteiten:

Naast het huis van Spongebob staan twee andere huizen. Als eerst staat het huis van Octo Tentakel naast hem. Zijn huis is een vorm van een moai. Dat huis staat op Schelpstraat 122. In één van de afleveringen is ook te zien dat Octo een lift in zijn huis heeft. Spongebob heeft niet zo’n goede band met Octo omdat Octo over het algemeen erg chagrijnig is. Daarnaast besteedt Octo veel tijd aan klarinet spelen en te schilderen.

Naast het huis van Octo staat het huis van Patrick Ster. Patrick is de beste vriend van Spongebob van jongs af aan. Patrick woont onder een steen. Patrick heeft geen werk en doet alleen maar slapen, eten en televisie kijken. Spongebob en Patrick maken samen veel spannende avonturen meer. Spongebob neemt zijn grote vriend het liefst overal mee naartoe.

Weetjes over Spongebob

  • De personages van Spongebob zijn geïnspireerd van de zeven hoofdzondes van de katholieke kerk. De hoofdzondes zijn: gierigheid, jaloezie, woede, ijdelheid, gemakzucht, gulzigheid en lust.

Meneer Krabs staat voor gierigheid, Plankton staat voor jaloezie, Octo staat voor woede, Sandy staat voor ijdelheid, Patrick voor gemakzucht, Gerrit voor gulzigheid en tot slot Spongebob voor de lust.

  • Spongebob word gezien als homoseksueel. Dit komt onder andere uit de aflevering uit 2002 dat Patrick en Spongebob samen voor een schelp zorgen. Ook heeft Nickelodeon in 2018 een foto in de Pride-maand gepost van Spongebob met een regenboogbewerking. Dit was voor veel fans een bevestiging.
  • Waarom is Patrick dom? Het is jou vast opgemerkt dat Patrick niet zo snugger is. Dit komt omdat zeesterren geen hersenen hebben. Patrick dus ook niet.
  • De voice-over van Spongebob en Gerrit is hetzelfde. Om Spongebob zijn aanstekende en irritante lach na te doen inhaleerde de voice-over helium.
  • De originele naam van Spongebob was Spongeboy. Omdat Spongeboy al ingeschreven stond als merk is het veranderd in Spongebob.

Stephen Hillenburg

Stephen Hillenburg is de bedenker van de serie Spongebob. Hij studeerde af als biologieleraar. In 1987 ging hij werken als animator. Hij heeft het stripboek The Intertidal Zone gemaakt. Heb jij dit boek al gelezen? Dit boek moet je zeker lezen als je Spongebob altijd al leuk hebt gevonden! Hij liet het zien aan een vriend en zei dat hij het moest herschrijven als tekenfilmserie. Dit heeft Stephen ook gedaan en hij heeft vervolgens auditie gedaan voor Nickelodeon. De eerste aflevering kwam 1 mei 1999. Dit was een groot succes.

Waar kan ik Spongebob kijken?

Ben jij enthousiast geworden en wil jij nu direct Spongebob kijken? Op de website van Nickelodeon kun jij alle afleveringen van Spongebob bekijken. Bekijk met eigen ogen waar Spongebob zijn huis staat en ontdek de leuke avonturen in Bikinibroek!

Meer berichten

Tips bij het verhuizen

Tips bij het verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen? Planning is de key! Zorg dat bepaalde spullen die op de verhuisdag nodig zijn, al in huis zijn en doe zoveel mogelijk voorwerk. In dit blogartikel geven wij de beste tips bij het verhuizen. Verhuistips Zorg dat u op tijd begint met...

Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

In Nederland zijn er veel platte daken. Van schuur tot woning en opslag. Deze daken zijn vaak van kunststoffen gemaakt; welke slijten gedurende de jaren. Het aanbrengen van een grindlaag kan zorgen dat de slijtage minder snel gaat. Daarnaast beschermt grind op een dak...

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

Overweeg jij om een ondergrondse afvalcontainer aan te schaffen of te huren? Volkomen logisch dat je op zoek bent naar de voordelen van dit type container. In samenwerking met Afvalperscontainer.nl hebben wij de vijf grootste voordelen van een ondergrondse...