Trapleuning bevestigen? Lees deze tips en tricks!

Gepubliceerd op: november 24, 2020

Een trap is voor veel mensen niet compleet zonder een bijpassende trapleuning! Je kunt hierbij kiezen voor een klassieke houten trapleuning, maar bijvoorbeeld ook voor een model van kunststof of roestvrij staal. Het voordeel van een houten trapleuning is dat je deze makkelijk kunt bewerken als de laklaag begint te slijten. Tegelijkertijd is de kans op slijtage bij zo’n houten trapleuning veel groter, dan bij een model van RVS of kunststof. 

Op deze pagina vind je verschillende tips en tricks, die je helpen bij het bevestigen van een trapleuning in je woning. 

Tip 1: begin met het uitmeten van de trapleuning

Allereerst is het belangrijk om uit te meten hoe lang de trapleuning moet zijn, waar zich de bocht moet bevinden en wat geschikte plekken zijn voor de dragers. Houd hierbij onder meer rekening met eventuele leidingen die door de wand naast de trap lopen. Je wilt voorkomen dat deze leidingen geraakt worden tijdens het bevestigen van de dragers. Is de lengte en vorm van de trapleuning bekend? Bestel dan een trapleuning die past bij de rest van je interieur.

Tip 2: aan de slag met het bevestigen van dragers

Nadat je de juiste hoeveelheid trapleuningen, dragers en eventueel doppen voor het uiteinde van de trapleuningen gekocht hebt, kun je aan de slag gaan met de montage. Zorg dat de dragers op voldoende afstand van elkaar gemonteerd worden. Gebruik hierbij speciale pluggen, om te voorkomen, dat de dragers straks eenvoudig uit de muur getrokken kunnen worden. 

Tip 3: bevestig de trapleuning samen met iemand anders

Waar je de dragers voor de trapleuning relatief eenvoudig zelf aan de muur kunt hangen, doe je er verstandig aan om voor de montage van de trapleuningen hulp in te schakelen. Samen een trapleuning monteren is makkelijker, dan wanneer je dit alleen doet. Laat de ander de trapleuning op de juiste plek vasthouden, terwijl jij de schroeven in de leuning draait.

Aan het zoeken naar een houten trapleuning? Bij Houtcompleet heb je ruime keuze uit verschillende trapleuningen. Van gebogen tot rechte trapleuningen. Zo is er voor elke trap wel een geschikte en passende leuning te vinden. Succes met het bevestigen van de trapleuning.

Meer berichten

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

De verkoop van je woning is vaak best een tikkeltje spannend! Het is een plek waar je plezierig gewoond hebt en waarvan je hoopt dat een volgende bewoner er net zo gelukkig wordt. Daarbij hoop je dat de woning voor het juiste bedrag verkocht wordt. In sommige gevallen...

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

Het aantal thuiswerkers was al jaren aan het stijgen, echter heeft corona voor een extreme stijging gezorgd. Momenteel werkt dan ook een groot deel vanuit huis. Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar een goede thuiswerkplek is wel een must. Werken aan de keukentafel, op...

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje? Lopen er jongere kinderen door je woning? In dat geval loont het om voor een traphekje te kiezen. Met een traphekje voorkom je dat je kinderen van de trap kunnen vallen, wanneer zij bijvoorbeeld vanuit hun bed op...