Trapleuning bevestigen? Lees deze tips en tricks!

Gepubliceerd op: november 24, 2020

Een trap is voor veel mensen niet compleet zonder een bijpassende trapleuning! Je kunt hierbij kiezen voor een klassieke houten trapleuning, maar bijvoorbeeld ook voor een model van kunststof of roestvrij staal. Het voordeel van een houten trapleuning is dat je deze makkelijk kunt bewerken als de laklaag begint te slijten. Tegelijkertijd is de kans op slijtage bij zo’n houten trapleuning veel groter, dan bij een model van RVS of kunststof. 

Op deze pagina vind je verschillende tips en tricks, die je helpen bij het bevestigen van een trapleuning in je woning. 

Tip 1: begin met het uitmeten van de trapleuning

Allereerst is het belangrijk om uit te meten hoe lang de trapleuning moet zijn, waar zich de bocht moet bevinden en wat geschikte plekken zijn voor de dragers. Houd hierbij onder meer rekening met eventuele leidingen die door de wand naast de trap lopen. Je wilt voorkomen dat deze leidingen geraakt worden tijdens het bevestigen van de dragers. Is de lengte en vorm van de trapleuning bekend? Bestel dan een trapleuning die past bij de rest van je interieur.

Tip 2: aan de slag met het bevestigen van dragers

Nadat je de juiste hoeveelheid trapleuningen, dragers en eventueel doppen voor het uiteinde van de trapleuningen gekocht hebt, kun je aan de slag gaan met de montage. Zorg dat de dragers op voldoende afstand van elkaar gemonteerd worden. Gebruik hierbij speciale pluggen, om te voorkomen, dat de dragers straks eenvoudig uit de muur getrokken kunnen worden. 

Tip 3: bevestig de trapleuning samen met iemand anders

Waar je de dragers voor de trapleuning relatief eenvoudig zelf aan de muur kunt hangen, doe je er verstandig aan om voor de montage van de trapleuningen hulp in te schakelen. Samen een trapleuning monteren is makkelijker, dan wanneer je dit alleen doet. Laat de ander de trapleuning op de juiste plek vasthouden, terwijl jij de schroeven in de leuning draait.

Aan het zoeken naar een houten trapleuning? Bij Houtcompleet heb je ruime keuze uit verschillende trapleuningen. Van gebogen tot rechte trapleuningen. Zo is er voor elke trap wel een geschikte en passende leuning te vinden. Succes met het bevestigen van de trapleuning.

Meer berichten

Tips bij het verhuizen

Tips bij het verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen? Planning is de key! Zorg dat bepaalde spullen die op de verhuisdag nodig zijn, al in huis zijn en doe zoveel mogelijk voorwerk. In dit blogartikel geven wij de beste tips bij het verhuizen. Verhuistips Zorg dat u op tijd begint met...

Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

In Nederland zijn er veel platte daken. Van schuur tot woning en opslag. Deze daken zijn vaak van kunststoffen gemaakt; welke slijten gedurende de jaren. Het aanbrengen van een grindlaag kan zorgen dat de slijtage minder snel gaat. Daarnaast beschermt grind op een dak...

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

Overweeg jij om een ondergrondse afvalcontainer aan te schaffen of te huren? Volkomen logisch dat je op zoek bent naar de voordelen van dit type container. In samenwerking met Afvalperscontainer.nl hebben wij de vijf grootste voordelen van een ondergrondse...