Trapleuning bevestigen? Lees deze tips en tricks!

Gepubliceerd op: november 24, 2020

Een trap is voor veel mensen niet compleet zonder een bijpassende trapleuning! Je kunt hierbij kiezen voor een klassieke houten trapleuning, maar bijvoorbeeld ook voor een model van kunststof of roestvrij staal. Het voordeel van een houten trapleuning is dat je deze makkelijk kunt bewerken als de laklaag begint te slijten. Tegelijkertijd is de kans op slijtage bij zo’n houten trapleuning veel groter, dan bij een model van RVS of kunststof. 

Op deze pagina vind je verschillende tips en tricks, die je helpen bij het bevestigen van een trapleuning in je woning. 

Tip 1: begin met het uitmeten van de trapleuning

Allereerst is het belangrijk om uit te meten hoe lang de trapleuning moet zijn, waar zich de bocht moet bevinden en wat geschikte plekken zijn voor de dragers. Houd hierbij onder meer rekening met eventuele leidingen die door de wand naast de trap lopen. Je wilt voorkomen dat deze leidingen geraakt worden tijdens het bevestigen van de dragers. Is de lengte en vorm van de trapleuning bekend? Bestel dan een trapleuning die past bij de rest van je interieur.

Tip 2: aan de slag met het bevestigen van dragers

Nadat je de juiste hoeveelheid trapleuningen, dragers en eventueel doppen voor het uiteinde van de trapleuningen gekocht hebt, kun je aan de slag gaan met de montage. Zorg dat de dragers op voldoende afstand van elkaar gemonteerd worden. Gebruik hierbij speciale pluggen, om te voorkomen, dat de dragers straks eenvoudig uit de muur getrokken kunnen worden. 

Tip 3: bevestig de trapleuning samen met iemand anders

Waar je de dragers voor de trapleuning relatief eenvoudig zelf aan de muur kunt hangen, doe je er verstandig aan om voor de montage van de trapleuningen hulp in te schakelen. Samen een trapleuning monteren is makkelijker, dan wanneer je dit alleen doet. Laat de ander de trapleuning op de juiste plek vasthouden, terwijl jij de schroeven in de leuning draait.

Aan het zoeken naar een houten trapleuning? Bij Houtcompleet heb je ruime keuze uit verschillende trapleuningen. Van gebogen tot rechte trapleuningen. Zo is er voor elke trap wel een geschikte en passende leuning te vinden. Succes met het bevestigen van de trapleuning.

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...