Toch maar niet zelf je betonvloer repareren bij schade

Gepubliceerd op: november 27, 2020

Wanneer er een scheur of zelfs een gat in de betonvloer van je woning of bedrijf zit, dan is het belangrijk om de schade te repareren. Ook bij lelijke vlekken op een betonvloer of aantasting van het betonoppervlakte is het aan te raden om de vloer te laten herstellen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij kleine schade, kun je een betonvloer zelf repareren. In de meeste gevallen is het echter verstandig om de betonvloer repareren te laten door een specialist. Maar hoe gaat een betonvloer repareren in zijn werk? En wat zijn de gemiddelde kosten van een betonvloer reparatie?

Hoe gaat een betonvloer laten repareren in zijn werk?


Bij schade aan een betonvloer komt er, voordat het betonvloer repareren daadwerkelijk begint, eerst en specialist langs die de schade opneemt en bepaalt welk vulmiddel het beste gebruikt kan worden om de vloer te herstellen. Verder bewerkt de specialist de vloer alvast preventief, door scheuren, barsten en gaatjes uit te beitelen en stofdeeltjes en viezigheid te verwijderen. Vervolgens wordt er een vulmiddel aangebracht om de vloer weer strak en egaal te maken. Meestal is dit epoxyhars, maar ook hars van polyurethaan, gietmortel en vloeibare mortel met kunsthars worden wel gebruikt om de betonvloer te repareren.

Als het vulmiddel is aangebracht, wordt de vloer gladgestreken met behulp van een spaan. Na het uitharden schuurt de betonspecialist de vloer op met een schuurmachine of grof schuurpapier. Ten slotte kan, als je dat wilt, de betonvloer nog geïmpregneerd worden. Door de vloer goed te impregneren, bescherm je het oppervlakte tegen intrekkend vuil en vocht. Een betonvloer die geïmpregneerd is met een goed middel gaat daarom een stuk langer mee. Preventief onderhoud voor je woning is altijd verstandig. Ook voor je betonvloeren.

Gemiddelde kosten van het herstel van een betonvloer


Gemiddeld bedragen de kosten van een betonvloer laten repareren ongeveer 5 tot 9 euro per vierkante meter, inclusief btw. De precieze prijs is afhankelijk van de aard van de schade. Als de scheuren diep zijn of er zit een flink gat in de betonvloer, dan kunnen de kosten hoger uitvallen. Vraag gewoon een offerte op bij een betonspecialist (slim is om meerdere offertes aan te vragen) om de prijs weten te krijgen.

Voordeliger dan een compleet nieuwe vloer


Het laten repareren van je betonvloer is, ook bij wat ernstiger beschadiging(en), in elk geval altijd een stuk voordeliger dan het laten leggen of plaatsen van een compleet nieuwe betonvloer. Kortom: kies je voor het repareren van de bestaande vloer, dan kies je voordelig!

Meer berichten

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

De verkoop van je woning is vaak best een tikkeltje spannend! Het is een plek waar je plezierig gewoond hebt en waarvan je hoopt dat een volgende bewoner er net zo gelukkig wordt. Daarbij hoop je dat de woning voor het juiste bedrag verkocht wordt. In sommige gevallen...

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

Het aantal thuiswerkers was al jaren aan het stijgen, echter heeft corona voor een extreme stijging gezorgd. Momenteel werkt dan ook een groot deel vanuit huis. Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar een goede thuiswerkplek is wel een must. Werken aan de keukentafel, op...

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje? Lopen er jongere kinderen door je woning? In dat geval loont het om voor een traphekje te kiezen. Met een traphekje voorkom je dat je kinderen van de trap kunnen vallen, wanneer zij bijvoorbeeld vanuit hun bed op...