Toch maar niet zelf je betonvloer repareren bij schade

Gepubliceerd op: november 27, 2020

Wanneer er een scheur of zelfs een gat in de betonvloer van je woning of bedrijf zit, dan is het belangrijk om de schade te repareren. Ook bij lelijke vlekken op een betonvloer of aantasting van het betonoppervlakte is het aan te raden om de vloer te laten herstellen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij kleine schade, kun je een betonvloer zelf repareren. In de meeste gevallen is het echter verstandig om de betonvloer repareren te laten door een specialist. Maar hoe gaat een betonvloer repareren in zijn werk? En wat zijn de gemiddelde kosten van een betonvloer reparatie?

Hoe gaat een betonvloer laten repareren in zijn werk?


Bij schade aan een betonvloer komt er, voordat het betonvloer repareren daadwerkelijk begint, eerst en specialist langs die de schade opneemt en bepaalt welk vulmiddel het beste gebruikt kan worden om de vloer te herstellen. Verder bewerkt de specialist de vloer alvast preventief, door scheuren, barsten en gaatjes uit te beitelen en stofdeeltjes en viezigheid te verwijderen. Vervolgens wordt er een vulmiddel aangebracht om de vloer weer strak en egaal te maken. Meestal is dit epoxyhars, maar ook hars van polyurethaan, gietmortel en vloeibare mortel met kunsthars worden wel gebruikt om de betonvloer te repareren.

Als het vulmiddel is aangebracht, wordt de vloer gladgestreken met behulp van een spaan. Na het uitharden schuurt de betonspecialist de vloer op met een schuurmachine of grof schuurpapier. Ten slotte kan, als je dat wilt, de betonvloer nog geïmpregneerd worden. Door de vloer goed te impregneren, bescherm je het oppervlakte tegen intrekkend vuil en vocht. Een betonvloer die geïmpregneerd is met een goed middel gaat daarom een stuk langer mee. Preventief onderhoud voor je woning is altijd verstandig. Ook voor je betonvloeren.

Gemiddelde kosten van het herstel van een betonvloer


Gemiddeld bedragen de kosten van een betonvloer laten repareren ongeveer 5 tot 9 euro per vierkante meter, inclusief btw. De precieze prijs is afhankelijk van de aard van de schade. Als de scheuren diep zijn of er zit een flink gat in de betonvloer, dan kunnen de kosten hoger uitvallen. Vraag gewoon een offerte op bij een betonspecialist (slim is om meerdere offertes aan te vragen) om de prijs weten te krijgen.

Voordeliger dan een compleet nieuwe vloer


Het laten repareren van je betonvloer is, ook bij wat ernstiger beschadiging(en), in elk geval altijd een stuk voordeliger dan het laten leggen of plaatsen van een compleet nieuwe betonvloer. Kortom: kies je voor het repareren van de bestaande vloer, dan kies je voordelig!

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...