Tips bij het kopen van uw nieuwe bankstel

Gepubliceerd op: april 4, 2018

Bent u toe aan een nieuw bankstel? Het is u vast en zeker al opgevallen dat de keuze enorm is. Dat maakt de keuze er niet eenvoudiger op. Er zijn een aantal zaken waar u bij de aanschaf van uw nieuwe bankstel rekening mee moet houden. Om de keuze wat makkelijker te maken, leest u in dit artikel een aantal tips.

Houd rekening met de ruimte

Het klinkt als een open deur, rekening houden met de beschikbare ruimte. Toch is dit een veelgemaakte fout. U moet in het achterhoofd houden dat er ook genoeg ruimte is voor andere meubels en aan dat u voldoende loopruimte overhoudt. Het is aan te raden om ook rekening te houden met de verhoudingen in uw woonkamer. Daarom is het handig om zorgvuldig de maten de noteren en alles goed uit te meten. Wanneer uw woonkamer wat aan de kleine kant is, is het handig om een bankstel op pootjes te kiezen. Dit zorgt namelijk voor een ruimtelijker effect in de kamer. Wanneer u de juiste afmeting voor uw bank heeft gevonden is het tijd voor de volgende stap.

De beste kleur en stof voor uw nieuwe bankstel

Bankstellen zijn leverbaar in een groot aantal verschillende kleuren en stoffen. Welke kleur en stof de beste is, is niet alleen afhankelijk van uw eigen smaak. Ook de omstandigheden in uw huishouden spelen hier een aanmerkelijke rol in. Zo zijn lichte meubels erg gevoelig voor vlekken, waardoor deze minder geschikt is voor een huishouden met jonge kinderen. Op donkere meubels zijn haren echter weer goed zichtbaar, wat het minder geschikt maakt wanneer u huisdieren heeft. Een neutrale kleur bank gaat doorgaans het langst mee, omdat u hier minder snel op raakt uitgekeken. Wilt u toch felle en hippe kleuren op uw bank, dan kunt u dit doen met decoraties. Op deze manier kunt u zo vaak afwisselen als u maar wilt! Laat u bij het aanschaffen van de bank goed informeren wat voor u de ideale stof is en welke behandeling hierbij hoort. Over het algemeen is het niet verstandig om een stoffen of lederen bank te kiezen, wanneer u katten heeft. De nagels van uw kat kunnen namelijk de bank beschadigen.

interior-bankstel

De nieuwe woontrends

Zoals ieder jaar heeft ook 2018 zijn eigen trends op woongebied. Eén van die trends is het aanbrengen van een natuurlijke stijl in uw woonkamer. Een goed voorbeeld hiervan is een bankstel met een landelijke stijl. Ook ronde vormen zijn helemaal in. Dit kunt u toepassen door ronde kussentjes op uw bank te leggen. Op deze manier is uw bank helemaal bij de tijd!

Maar het belangrijkste van een bankstel blijft natuurlijk het zitcomfort. Dit is voor iedereen weer anders. De beste aanrader hiervoor is dan ook om de bank in de winkel uit te testen en verschillende banken uit te proberen. Op deze manier slaagt u er zeker in om uw perfecte nieuwe bankstel uit te zoeken!

 

Meer berichten

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

De verkoop van je woning is vaak best een tikkeltje spannend! Het is een plek waar je plezierig gewoond hebt en waarvan je hoopt dat een volgende bewoner er net zo gelukkig wordt. Daarbij hoop je dat de woning voor het juiste bedrag verkocht wordt. In sommige gevallen...

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

Het aantal thuiswerkers was al jaren aan het stijgen, echter heeft corona voor een extreme stijging gezorgd. Momenteel werkt dan ook een groot deel vanuit huis. Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar een goede thuiswerkplek is wel een must. Werken aan de keukentafel, op...

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje? Lopen er jongere kinderen door je woning? In dat geval loont het om voor een traphekje te kiezen. Met een traphekje voorkom je dat je kinderen van de trap kunnen vallen, wanneer zij bijvoorbeeld vanuit hun bed op...