Te veel spullen en te weinig ruimte? Hier de oplossing!

Gepubliceerd op: september 30, 2020

Enorm veel spullen en enorm weinig ruimte. Wie herkent het niet. En toch spullen blijven kopen. We doen het allemaal en weten van gekkigheid niet meer waar me het kwijt moeten. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om toch al je spullen kwijt te kunnen zonder dat het je opslagruimte kost.

Waar sla ik mijn spullen op?

Je kunt tegenwoordig zelfs een opslagtent kopen om al je spullen in te zetten. Mocht jij spullen hebben die tegen de buitenlucht kunnen maar niet nat mogen worden? Denk dan eens aan een opslagtent of een tijdelijke overkapping. Dit zijn goedkope oplossingen om toch je overvloed aan spullen kwijt te kunnen.

Uitbesteden

Wist je dat je zelfs als bedrijf je spullen kwijt kunt en geen opslag bij het bedrijf hoeft te hebben? Tegenwoordig zijn er bedrijven waarbij jij je spullen kwijt kunt en daarvoor betaald. Op het moment dat jij bijvoorbeeld een bestelling hebt van één van de spullen die bij de externe partij staan dan doe je de bestelling bij hun en zij verpakken en sturen het dan direct vanaf hun op.

Geen budget?

Mocht je geen budget hebben voor het uitbesteden of een opslagtent kopen zijn er nog altijd andere mogelijkheden die ik hier beneden beschreven heb.

Opruimen:

Wij verstaan onder opruimen het terugleggen van spullen op de normale plek. Maar het echt opruimen is eigenlijk het spullen weggooien die je niet meer gebruikt. Hierdoor komt er enorm veel ruimte vrij voor spullen die je wel nodig hebt.

Opbergen:

Het is aannemelijk dat dingen die je vaak gebruikt neer te leggen op een plek waarbij je er weer snel bij kan. Zo kan je bijvoorbeeld spullen die je in de winter nodig hebt lekker ver weg leggen aangezien je dat pas weer over een tijd nodig hebt. Daarnaast is het ook verstandig spullen bij elkaar te leggen, zodat het altijd te vinden is en je weet waar je moet zoeken.

Geordend opruimen

Vaak kost opruimen veel tijd maar ook dit kan je effectief aanpakken. Denk aan georganiseerd opruimen. Ruim je heel je kamer op of begin je stukje bij stukje met de kast bijv. zo ben je sneller klaar en dat scheelt een hoop tijd. Een dag opruimen is ook niet te doen. Het kost een hoop tijd en energie daarom is het verstandig in klein stapjes te doen. Plan elke dag een kwartiertje tot halfuur om even vol energie op te gaan ruimen en je huis er weer als een paleis uit te laten zien. Wist je dat opruimen je hoofd leeg maakt. Hierdoor maak je je hoofd leger en kun je je beter focussen op andere zaken zoals studeren, geloof mij dit werkt niet in een kamer vol troep. Dit zorgt voor veelte veel afleiding. Opruimen zorgt dus niet alleen voor een nette en opgeruimde kamer maar zorgt ook voor verbeterde resultaten en betere concentratie op het gebied van werk of studie. Je huis ziet er netjes uit en je haalt goede resultaten! Dit wil toch iedereen?

Meer berichten

Huis voor 1 euro

Huis voor 1 euro

Nieuw is het zeker niet, al sinds 2008 is het bekend dat je huizen kunt kopen voor maar één euro. Droom jij er van om op een vroege ochtend in de Italiaanse zon je verse tomaten te kopen op de markt, en als volgt op de terug weg even te stoppen voor een heerlijke...

Spongebob huis

Spongebob huis

Wie woont in een ananas diep in de zee? Spongebob natuurlijk! Deze gele vriend kent natuurlijk iedereen wel van TV. Deze serie was natuurlijk vanaf 1999 te zien op Nickelodeon. Heb je altijd al alles willen weten van Spongebob en waar zijn huis staat? Lees dan nu deze...

Binnenkort verbouwen? Regel deze 3 belangrijke zaken!

Binnenkort verbouwen? Regel deze 3 belangrijke zaken!

Voor een soepel verlopende verbouwing is een goede voorbereiding essentieel. Een verbouwing wordt nog regelmatig onderschat. Daarom is het verstandig om alvorens je begint met slopen een aantal belangrijke punten die geregeld moeten worden op een rijtje te zetten. In...