Te veel spullen en te weinig ruimte? Hier de oplossing!

Gepubliceerd op: september 30, 2020

Enorm veel spullen en enorm weinig ruimte. Wie herkent het niet. En toch spullen blijven kopen. We doen het allemaal en weten van gekkigheid niet meer waar me het kwijt moeten. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om toch al je spullen kwijt te kunnen zonder dat het je opslagruimte kost.

Waar sla ik mijn spullen op?

Je kunt tegenwoordig zelfs een opslagtent kopen om al je spullen in te zetten. Mocht jij spullen hebben die tegen de buitenlucht kunnen maar niet nat mogen worden? Denk dan eens aan een opslagtent of een tijdelijke overkapping. Dit zijn goedkope oplossingen om toch je overvloed aan spullen kwijt te kunnen.

Uitbesteden

Wist je dat je zelfs als bedrijf je spullen kwijt kunt en geen opslag bij het bedrijf hoeft te hebben? Tegenwoordig zijn er bedrijven waarbij jij je spullen kwijt kunt en daarvoor betaald. Op het moment dat jij bijvoorbeeld een bestelling hebt van één van de spullen die bij de externe partij staan dan doe je de bestelling bij hun en zij verpakken en sturen het dan direct vanaf hun op.

Geen budget?

Mocht je geen budget hebben voor het uitbesteden of een opslagtent kopen zijn er nog altijd andere mogelijkheden die ik hier beneden beschreven heb.

Opruimen:

Wij verstaan onder opruimen het terugleggen van spullen op de normale plek. Maar het echt opruimen is eigenlijk het spullen weggooien die je niet meer gebruikt. Hierdoor komt er enorm veel ruimte vrij voor spullen die je wel nodig hebt.

Opbergen:

Het is aannemelijk dat dingen die je vaak gebruikt neer te leggen op een plek waarbij je er weer snel bij kan. Zo kan je bijvoorbeeld spullen die je in de winter nodig hebt lekker ver weg leggen aangezien je dat pas weer over een tijd nodig hebt. Daarnaast is het ook verstandig spullen bij elkaar te leggen, zodat het altijd te vinden is en je weet waar je moet zoeken.

Geordend opruimen

Vaak kost opruimen veel tijd maar ook dit kan je effectief aanpakken. Denk aan georganiseerd opruimen. Ruim je heel je kamer op of begin je stukje bij stukje met de kast bijv. zo ben je sneller klaar en dat scheelt een hoop tijd. Een dag opruimen is ook niet te doen. Het kost een hoop tijd en energie daarom is het verstandig in klein stapjes te doen. Plan elke dag een kwartiertje tot halfuur om even vol energie op te gaan ruimen en je huis er weer als een paleis uit te laten zien. Wist je dat opruimen je hoofd leeg maakt. Hierdoor maak je je hoofd leger en kun je je beter focussen op andere zaken zoals studeren, geloof mij dit werkt niet in een kamer vol troep. Dit zorgt voor veelte veel afleiding. Opruimen zorgt dus niet alleen voor een nette en opgeruimde kamer maar zorgt ook voor verbeterde resultaten en betere concentratie op het gebied van werk of studie. Je huis ziet er netjes uit en je haalt goede resultaten! Dit wil toch iedereen?

Meer berichten

Toch maar niet zelf je betonvloer repareren bij schade

Toch maar niet zelf je betonvloer repareren bij schade

Wanneer er een scheur of zelfs een gat in de betonvloer van je woning of bedrijf zit, dan is het belangrijk om de schade te repareren. Ook bij lelijke vlekken op een betonvloer of aantasting van het betonoppervlakte is het aan te raden om de vloer te laten herstellen....

Hoe heerlijk is het om in luxe te leven!

Hoe heerlijk is het om in luxe te leven!

Wil je ook een wat luxer leven, maar wel voor een mooie prijs? Tegenwoordig kan dat gelukkig. Leven in luxe, met mooie spullen: wie wil dat nu niet? Een van de slimste manieren om jezelf te verwennen en luxer te leven, is door luxe woonaccessoires aan te schaffen. Wat...

Trapleuning bevestigen? Lees deze tips en tricks!

Trapleuning bevestigen? Lees deze tips en tricks!

Een trap is voor veel mensen niet compleet zonder een bijpassende trapleuning! Je kunt hierbij kiezen voor een klassieke houten trapleuning, maar bijvoorbeeld ook voor een model van kunststof of roestvrij staal. Het voordeel van een houten trapleuning is dat je deze...