Te veel spullen en te weinig ruimte? Hier de oplossing!

Gepubliceerd op: september 30, 2020

Enorm veel spullen en enorm weinig ruimte. Wie herkent het niet. En toch spullen blijven kopen. We doen het allemaal en weten van gekkigheid niet meer waar me het kwijt moeten. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om toch al je spullen kwijt te kunnen zonder dat het je opslagruimte kost.

Waar sla ik mijn spullen op?

Je kunt tegenwoordig zelfs een opslagtent kopen om al je spullen in te zetten. Mocht jij spullen hebben die tegen de buitenlucht kunnen maar niet nat mogen worden? Denk dan eens aan een opslagtent of een tijdelijke overkapping. Dit zijn goedkope oplossingen om toch je overvloed aan spullen kwijt te kunnen.

Uitbesteden

Wist je dat je zelfs als bedrijf je spullen kwijt kunt en geen opslag bij het bedrijf hoeft te hebben? Tegenwoordig zijn er bedrijven waarbij jij je spullen kwijt kunt en daarvoor betaald. Op het moment dat jij bijvoorbeeld een bestelling hebt van één van de spullen die bij de externe partij staan dan doe je de bestelling bij hun en zij verpakken en sturen het dan direct vanaf hun op.

Geen budget?

Mocht je geen budget hebben voor het uitbesteden of een opslagtent kopen zijn er nog altijd andere mogelijkheden die ik hier beneden beschreven heb.

Opruimen:

Wij verstaan onder opruimen het terugleggen van spullen op de normale plek. Maar het echt opruimen is eigenlijk het spullen weggooien die je niet meer gebruikt. Hierdoor komt er enorm veel ruimte vrij voor spullen die je wel nodig hebt.

Opbergen:

Het is aannemelijk dat dingen die je vaak gebruikt neer te leggen op een plek waarbij je er weer snel bij kan. Zo kan je bijvoorbeeld spullen die je in de winter nodig hebt lekker ver weg leggen aangezien je dat pas weer over een tijd nodig hebt. Daarnaast is het ook verstandig spullen bij elkaar te leggen, zodat het altijd te vinden is en je weet waar je moet zoeken.

Geordend opruimen

Vaak kost opruimen veel tijd maar ook dit kan je effectief aanpakken. Denk aan georganiseerd opruimen. Ruim je heel je kamer op of begin je stukje bij stukje met de kast bijv. zo ben je sneller klaar en dat scheelt een hoop tijd. Een dag opruimen is ook niet te doen. Het kost een hoop tijd en energie daarom is het verstandig in klein stapjes te doen. Plan elke dag een kwartiertje tot halfuur om even vol energie op te gaan ruimen en je huis er weer als een paleis uit te laten zien. Wist je dat opruimen je hoofd leeg maakt. Hierdoor maak je je hoofd leger en kun je je beter focussen op andere zaken zoals studeren, geloof mij dit werkt niet in een kamer vol troep. Dit zorgt voor veelte veel afleiding. Opruimen zorgt dus niet alleen voor een nette en opgeruimde kamer maar zorgt ook voor verbeterde resultaten en betere concentratie op het gebied van werk of studie. Je huis ziet er netjes uit en je haalt goede resultaten! Dit wil toch iedereen?

Meer berichten

Tips bij het verhuizen

Tips bij het verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen? Planning is de key! Zorg dat bepaalde spullen die op de verhuisdag nodig zijn, al in huis zijn en doe zoveel mogelijk voorwerk. In dit blogartikel geven wij de beste tips bij het verhuizen. Verhuistips Zorg dat u op tijd begint met...

Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

In Nederland zijn er veel platte daken. Van schuur tot woning en opslag. Deze daken zijn vaak van kunststoffen gemaakt; welke slijten gedurende de jaren. Het aanbrengen van een grindlaag kan zorgen dat de slijtage minder snel gaat. Daarnaast beschermt grind op een dak...

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

Overweeg jij om een ondergrondse afvalcontainer aan te schaffen of te huren? Volkomen logisch dat je op zoek bent naar de voordelen van dit type container. In samenwerking met Afvalperscontainer.nl hebben wij de vijf grootste voordelen van een ondergrondse...