Spongebob huis

Gepubliceerd op: september 10, 2020

Wie woont in een ananas diep in de zee? Spongebob natuurlijk! Deze gele vriend kent natuurlijk iedereen wel van TV. Deze serie was natuurlijk vanaf 1999 te zien op Nickelodeon. Heb je altijd al alles willen weten van Spongebob en waar zijn huis staat? Lees dan nu deze blog!

Waar is Spongebobs huis?

Spongebob Squarepants woont op Schelpstraat 124 in Bikinibroek. Dit is een oranje ananas met 2 verdiepingen. Hij woont hier met zijn huisslak Gerrit.

De woonplaats

Bikinibroek ligt op een de bodem van de Grote Oceaan. Vlak bij het eiland Micronesië. Bikinibroek heeft een erg gevarieerd landschap. Er zijn stranden, rotsen, bergen, weilanden en kliffen. Vlak naast bikinibroek liggen velden waar je kan kwallenvissen.

Bikinibroek ligt in de Grote Oceaan en je zou gezien de ligging verwachten dat er een semi-tropisch klimaat is. Dit is zeker niet waar omdat er regelmatig sneeuwt.

Bikinibroek beschikt over veel faciliteiten, namelijk:

 • Industrie
 • Horecagelegenheden
 • Attractieparken
 • Politiebureau
 • Bejaarden tehuis
 • Bioscoop

Naast het huis van Spongebob staan twee andere huizen. Als eerst staat het huis van Octo Tentakel naast hem. Zijn huis is een vorm van een moai. Dat huis staat op Schelpstraat 122. In één van de afleveringen is ook te zien dat Octo een lift in zijn huis heeft. Spongebob heeft niet zo’n goede band met Octo omdat Octo over het algemeen erg chagrijnig is. Daarnaast besteedt Octo veel tijd aan klarinet spelen en te schilderen.

Naast het huis van Octo staat het huis van Patrick ster. Patrick is de beste vriend van Spongebob van jongs af aan. Patrick woont onder een steen. Patrick heeft geen werk en doet alleen maar slapen, eten en televisie kijken.

Weetjes over Spongebob

 • De personages van Spongebob zijn geïnspireerd van de zeven hoofdzondes van de katholieke kerk. De hoofdzondes zijn: gierigheid, jaloezie, woede, ijdelheid, gemakzucht, gulzigheid en lust.

Meneer Krabs staat voor gierigheid, Plankton staat voor jaloezie, Octo staat voor woede, Sandy staat voor ijdelheid, Patrick voor gemakzucht, Gerrit voor gulzigheid en tot slot Spongebob voor de lust.

 • Spongebob word gezien als homoseksueel. Dit komt onder andere uit de aflevering uit 2002 dat Patrick en Spongebob samen voor een schelp zorgen. Ook heeft Nickelodeon in 2018 een foto in de Pride-maand gepost van Spongebob met een regenboogbewerking. Dit was voor veel fans een bevestiging.
 • Waarom is Patrick dom? Het is je vast opgemerkt dat Patrick niet zo snugger is. Dit komt omdat zeesterren geen hersenen hebben. Patrick dus ook niet.
 • De voice-over van Spongebob en Gerrit is hetzelfde. Om Spongebob zijn aanstekende en irritante lach na te doen inhaleerde de voice-over helium.
 • De originele naam van Spongebob was Spongeboy. Omdat Spongeboy al ingeschreven stond als merk is het veranderd in Spongebob.

Stephen Hillenburg

Stephen Hillenburg is de bedenker van de serie Spongebob. Hij was afgestudeerd en biologieleraar. In 1987 ging hij werken als animator. Hij heeft het stripboek “The Intertidal Zone”. Hij liet het zien aan een vriend en zei dat hij het moest herschrijven als tekenfilmserie. Dit heeft Stephen ook gedaan en heeft auditie gedaan voor Nickelodeon. De eerste aflevering kwam 1 mei 1999.

Meer berichten

Toch maar niet zelf je betonvloer repareren bij schade

Toch maar niet zelf je betonvloer repareren bij schade

Wanneer er een scheur of zelfs een gat in de betonvloer van je woning of bedrijf zit, dan is het belangrijk om de schade te repareren. Ook bij lelijke vlekken op een betonvloer of aantasting van het betonoppervlakte is het aan te raden om de vloer te laten herstellen....

Hoe heerlijk is het om in luxe te leven!

Hoe heerlijk is het om in luxe te leven!

Wil je ook een wat luxer leven, maar wel voor een mooie prijs? Tegenwoordig kan dat gelukkig. Leven in luxe, met mooie spullen: wie wil dat nu niet? Een van de slimste manieren om jezelf te verwennen en luxer te leven, is door luxe woonaccessoires aan te schaffen. Wat...

Trapleuning bevestigen? Lees deze tips en tricks!

Trapleuning bevestigen? Lees deze tips en tricks!

Een trap is voor veel mensen niet compleet zonder een bijpassende trapleuning! Je kunt hierbij kiezen voor een klassieke houten trapleuning, maar bijvoorbeeld ook voor een model van kunststof of roestvrij staal. Het voordeel van een houten trapleuning is dat je deze...