Spongebob huis

Gepubliceerd op: September 10, 2020

Wie woont in een ananas diep in de zee? Spongebob natuurlijk! Deze gele vriend kent natuurlijk iedereen wel van TV. Deze serie was natuurlijk vanaf 1999 te zien op Nickelodeon. Heb je altijd al alles willen weten van Spongebob en waar zijn huis staat? Lees dan nu deze blog!

Waar is Spongebobs huis?

Spongebob Squarepants woont op Schelpstraat 124 in Bikinibroek. Dit is een oranje ananas met 2 verdiepingen. Hij woont hier met zijn huisslak Gerrit.

De woonplaats

Bikinibroek ligt op een de bodem van de Grote Oceaan. Vlak bij het eiland Micronesië. Bikinibroek heeft een erg gevarieerd landschap. Er zijn stranden, rotsen, bergen, weilanden en kliffen. Vlak naast bikinibroek liggen velden waar je kan kwallenvissen.

Bikinibroek ligt in de Grote Oceaan en je zou gezien de ligging verwachten dat er een semi-tropisch klimaat is. Dit is zeker niet waar omdat er regelmatig sneeuwt.

Bikinibroek beschikt over veel faciliteiten, namelijk:

 • Industrie
 • Horecagelegenheden
 • Attractieparken
 • Politiebureau
 • Bejaarden tehuis
 • Bioscoop

Naast het huis van Spongebob staan twee andere huizen. Als eerst staat het huis van Octo Tentakel naast hem. Zijn huis is een vorm van een moai. Dat huis staat op Schelpstraat 122. In één van de afleveringen is ook te zien dat Octo een lift in zijn huis heeft. Spongebob heeft niet zo’n goede band met Octo omdat Octo over het algemeen erg chagrijnig is. Daarnaast besteedt Octo veel tijd aan klarinet spelen en te schilderen.

Naast het huis van Octo staat het huis van Patrick ster. Patrick is de beste vriend van Spongebob van jongs af aan. Patrick woont onder een steen. Patrick heeft geen werk en doet alleen maar slapen, eten en televisie kijken.

Weetjes over Spongebob

 • De personages van Spongebob zijn geïnspireerd van de zeven hoofdzondes van de katholieke kerk. De hoofdzondes zijn: gierigheid, jaloezie, woede, ijdelheid, gemakzucht, gulzigheid en lust.

Meneer Krabs staat voor gierigheid, Plankton staat voor jaloezie, Octo staat voor woede, Sandy staat voor ijdelheid, Patrick voor gemakzucht, Gerrit voor gulzigheid en tot slot Spongebob voor de lust.

 • Spongebob word gezien als homoseksueel. Dit komt onder andere uit de aflevering uit 2002 dat Patrick en Spongebob samen voor een schelp zorgen. Ook heeft Nickelodeon in 2018 een foto in de Pride-maand gepost van Spongebob met een regenboogbewerking. Dit was voor veel fans een bevestiging.
 • Waarom is Patrick dom? Het is je vast opgemerkt dat Patrick niet zo snugger is. Dit komt omdat zeesterren geen hersenen hebben. Patrick dus ook niet.
 • De voice-over van Spongebob en Gerrit is hetzelfde. Om Spongebob zijn aanstekende en irritante lach na te doen inhaleerde de voice-over helium.
 • De originele naam van Spongebob was Spongeboy. Omdat Spongeboy al ingeschreven stond als merk is het veranderd in Spongebob.

Stephen Hillenburg

Stephen Hillenburg is de bedenker van de serie Spongebob. Hij was afgestudeerd en biologieleraar. In 1987 ging hij werken als animator. Hij heeft het stripboek “The Intertidal Zone”. Hij liet het zien aan een vriend en zei dat hij het moest herschrijven als tekenfilmserie. Dit heeft Stephen ook gedaan en heeft auditie gedaan voor Nickelodeon. De eerste aflevering kwam 1 mei 1999.

Meer berichten

Huis voor 1 euro

Huis voor 1 euro

Nieuw is het zeker niet, al sinds 2008 is het bekend dat je huizen kunt kopen voor maar één euro. Droom jij er van om op een vroege ochtend in de Italiaanse zon je verse tomaten te kopen op de markt, en als volgt op de terug weg even te stoppen voor een heerlijke...

Binnenkort verbouwen? Regel deze 3 belangrijke zaken!

Binnenkort verbouwen? Regel deze 3 belangrijke zaken!

Voor een soepel verlopende verbouwing is een goede voorbereiding essentieel. Een verbouwing wordt nog regelmatig onderschat. Daarom is het verstandig om alvorens je begint met slopen een aantal belangrijke punten die geregeld moeten worden op een rijtje te zetten. In...

Wonen op een tropisch eiland

Wonen op een tropisch eiland

Waarom hoor je er eigenlijk zo weinig mensen over het verhuizen naar een tropisch eiland? Het komt steeds vaker voor dat mensen vanuit hun huis werken of in het bezit zijn van woningen die zij verhuren. Dit werk kan makkelijk gedaan worden vanaf een ander deel van de...