Oost west, tuin best?

Gepubliceerd op: augustus 31, 2017

De tuin, een plek waar zwoele zomeravonden worden gevuld met een BBQ of een lekkere middag in de zon zittend in je nieuwe tuinmeubilair. In de loop van de tijd is een tuin voor veel mensen iets belangrijks geworden, het is tenslotte je eigen grond. Jaarlijks verschijnen er nieuw tuintrends op de markt waar je inspiratie kan op doen. Van een ontspannen tuin tot een tuin waar je de handen uit je mouwen voor moet steken, je kan zelf bepalen wat je wilt.

De grasmaaier uit zijn winterslaap

Op dit punt zijn vele wel eens gekomen. Het moment dat je partner of je innerlijk ik zegt, ga het gras eens maaien! Je pakt de grasmaaier er maar weer eens bij die hoogst waarschijnlijk de hele winter op dezelfde plek gestaan heeft. Na een aantal uren zwoegen in je tuin ziet het er weer uit als de tuin die je gedachten had. Denk je er over om je tuin volledig om te gooien en een compleet nieuwe stijl toe te passen? Dan geef ik hieronder een aantal leuke stijlen voor in de tuin.

  • Ontspannen
  • Rustige kleurtinten
  • Wisselende bloeitijden
  • Privacy
  • Maatwerk
  • Gemak

Elke stijl geeft aan wat het inhoud, een ontspannen tuin met tuinbanken of juist een wisselende bloeitijd in de tuin wat goed bijgehouden moet worden? Bedenk voor jezelf waar je je goed bij voelt en pas deze stijl toe in je tuin. Maak van je tuin een groen paradijs, een verlengstuk van je woonkamer tijdens de lekkere zomeravonden.

Met je frisse neus in de boeken zitten

Een tuin is niet alleen lekker om in te zitten, het is ook nog is heel gezond! Je lichaam heeft zuurstof nodig om te functioneren, al je organen en cellen worden gevoed door het zuurstof wat je binnen krijgt. Met de ideale tuin voor jou ga je vaker buiten zitten. Pak eens een lekker boek en haal een frisse neus op, zo ontspan je bevorder je je eigen gezondheid. Ook voor de geestelijke gezondheid heeft de tuin een positieve invloed, zowel als in de tuin zitten als er in tuinieren. Mensen die omgeven zijn in groen kunnen zich beter concentreren en het leegt hoofd. Dit komt ook door de stilte die een tuin kan creëren. De planten en of bomen zorgen voor een geluiddempend effect.

Het hoeft geen fortuin te kosten

Een leuke tuin kan met behulp van vrienden, familie of kennissen goed gerealiseerd worden. Geen zin om er een vermogen aan uit te geven? Probeer er dan zelf wat van te maken. Richt het in waar jij je prettig bij voelt en wat naar jou stijl is zodat je heerlijk ontspannen in je tuin kan zitten. Met een rolmaat, pen, kladblok, waterpas, aantal paaltjes, touw en aantal mankrachten kom je al een eind! Adem maar eens diep in en uit als je buiten in tuin zit in de toekomst, en laat je lijf profiteren van de frisse buitenlucht.

 

Lees voor meer informatie over soorten tuinen ons interessante artikel over tuinonderhoud.

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...