Oost west, tuin best?

Gepubliceerd op: augustus 31, 2017

De tuin, een plek waar zwoele zomeravonden worden gevuld met een BBQ of een lekkere middag in de zon zittend in je nieuwe tuinmeubilair. In de loop van de tijd is een tuin voor veel mensen iets belangrijks geworden, het is tenslotte je eigen grond. Jaarlijks verschijnen er nieuw tuintrends op de markt waar je inspiratie kan op doen. Van een ontspannen tuin tot een tuin waar je de handen uit je mouwen voor moet steken, je kan zelf bepalen wat je wilt.

De grasmaaier uit zijn winterslaap

Op dit punt zijn vele wel eens gekomen. Het moment dat je partner of je innerlijk ik zegt, ga het gras eens maaien! Je pakt de grasmaaier er maar weer eens bij die hoogst waarschijnlijk de hele winter op dezelfde plek gestaan heeft. Na een aantal uren zwoegen in je tuin ziet het er weer uit als de tuin die je gedachten had. Denk je er over om je tuin volledig om te gooien en een compleet nieuwe stijl toe te passen? Dan geef ik hieronder een aantal leuke stijlen voor in de tuin.

  • Ontspannen
  • Rustige kleurtinten
  • Wisselende bloeitijden
  • Privacy
  • Maatwerk
  • Gemak

Elke stijl geeft aan wat het inhoud, een ontspannen tuin met tuinbanken of juist een wisselende bloeitijd in de tuin wat goed bijgehouden moet worden? Bedenk voor jezelf waar je je goed bij voelt en pas deze stijl toe in je tuin. Maak van je tuin een groen paradijs, een verlengstuk van je woonkamer tijdens de lekkere zomeravonden.

Met je frisse neus in de boeken zitten

Een tuin is niet alleen lekker om in te zitten, het is ook nog is heel gezond! Je lichaam heeft zuurstof nodig om te functioneren, al je organen en cellen worden gevoed door het zuurstof wat je binnen krijgt. Met de ideale tuin voor jou ga je vaker buiten zitten. Pak eens een lekker boek en haal een frisse neus op, zo ontspan je bevorder je je eigen gezondheid. Ook voor de geestelijke gezondheid heeft de tuin een positieve invloed, zowel als in de tuin zitten als er in tuinieren. Mensen die omgeven zijn in groen kunnen zich beter concentreren en het leegt hoofd. Dit komt ook door de stilte die een tuin kan creƫren. De planten en of bomen zorgen voor een geluiddempend effect.

Het hoeft geen fortuin te kosten

Een leuke tuin kan met behulp van vrienden, familie of kennissen goed gerealiseerd worden. Geen zin om er een vermogen aan uit te geven? Probeer er dan zelf wat van te maken. Richt het in waar jij je prettig bij voelt en wat naar jou stijl is zodat je heerlijk ontspannen in je tuin kan zitten. Met een rolmaat, pen, kladblok, waterpas, aantal paaltjes, touw en aantal mankrachten kom je al een eind! Adem maar eens diep in en uit als je buiten in tuin zit in de toekomst, en laat je lijf profiteren van de frisse buitenlucht.

 

Lees voor meer informatie over soorten tuinen ons interessante artikel over tuinonderhoud.

Meer berichten

Tips bij het verhuizen

Tips bij het verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen? Planning is de key! Zorg dat bepaalde spullen die op de verhuisdag nodig zijn, al in huis zijn en doe zoveel mogelijk voorwerk. In dit blogartikel geven wij de beste tips bij het verhuizen. Verhuistips Zorg dat u op tijd begint met...

Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

In Nederland zijn er veel platte daken. Van schuur tot woning en opslag. Deze daken zijn vaak van kunststoffen gemaakt; welke slijten gedurende de jaren. Het aanbrengen van een grindlaag kan zorgen dat de slijtage minder snel gaat. Daarnaast beschermt grind op een dak...

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

Overweeg jij om een ondergrondse afvalcontainer aan te schaffen of te huren? Volkomen logisch dat je op zoek bent naar de voordelen van dit type container. In samenwerking met Afvalperscontainer.nl hebben wij de vijf grootste voordelen van een ondergrondse...