Oost west, tuin best?

Gepubliceerd op: augustus 31, 2017

De tuin, een plek waar zwoele zomeravonden worden gevuld met een BBQ of een lekkere middag in de zon zittend in je nieuwe tuinmeubilair. In de loop van de tijd is een tuin voor veel mensen iets belangrijks geworden, het is tenslotte je eigen grond. Jaarlijks verschijnen er nieuw tuintrends op de markt waar je inspiratie kan op doen. Van een ontspannen tuin tot een tuin waar je de handen uit je mouwen voor moet steken, je kan zelf bepalen wat je wilt.

De grasmaaier uit zijn winterslaap

Op dit punt zijn vele wel eens gekomen. Het moment dat je partner of je innerlijk ik zegt, ga het gras eens maaien! Je pakt de grasmaaier er maar weer eens bij die hoogst waarschijnlijk de hele winter op dezelfde plek gestaan heeft. Na een aantal uren zwoegen in je tuin ziet het er weer uit als de tuin die je gedachten had. Denk je er over om je tuin volledig om te gooien en een compleet nieuwe stijl toe te passen? Dan geef ik hieronder een aantal leuke stijlen voor in de tuin.

  • Ontspannen
  • Rustige kleurtinten
  • Wisselende bloeitijden
  • Privacy
  • Maatwerk
  • Gemak

Elke stijl geeft aan wat het inhoud, een ontspannen tuin met tuinbanken of juist een wisselende bloeitijd in de tuin wat goed bijgehouden moet worden? Bedenk voor jezelf waar je je goed bij voelt en pas deze stijl toe in je tuin. Maak van je tuin een groen paradijs, een verlengstuk van je woonkamer tijdens de lekkere zomeravonden.

Met je frisse neus in de boeken zitten

Een tuin is niet alleen lekker om in te zitten, het is ook nog is heel gezond! Je lichaam heeft zuurstof nodig om te functioneren, al je organen en cellen worden gevoed door het zuurstof wat je binnen krijgt. Met de ideale tuin voor jou ga je vaker buiten zitten. Pak eens een lekker boek en haal een frisse neus op, zo ontspan je bevorder je je eigen gezondheid. Ook voor de geestelijke gezondheid heeft de tuin een positieve invloed, zowel als in de tuin zitten als er in tuinieren. Mensen die omgeven zijn in groen kunnen zich beter concentreren en het leegt hoofd. Dit komt ook door de stilte die een tuin kan creëren. De planten en of bomen zorgen voor een geluiddempend effect.

Het hoeft geen fortuin te kosten

Een leuke tuin kan met behulp van vrienden, familie of kennissen goed gerealiseerd worden. Geen zin om er een vermogen aan uit te geven? Probeer er dan zelf wat van te maken. Richt het in waar jij je prettig bij voelt en wat naar jou stijl is zodat je heerlijk ontspannen in je tuin kan zitten. Met een rolmaat, pen, kladblok, waterpas, aantal paaltjes, touw en aantal mankrachten kom je al een eind! Adem maar eens diep in en uit als je buiten in tuin zit in de toekomst, en laat je lijf profiteren van de frisse buitenlucht.

 

Lees voor meer informatie over soorten tuinen ons interessante artikel over tuinonderhoud.

Meer berichten

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

De verkoop van je woning is vaak best een tikkeltje spannend! Het is een plek waar je plezierig gewoond hebt en waarvan je hoopt dat een volgende bewoner er net zo gelukkig wordt. Daarbij hoop je dat de woning voor het juiste bedrag verkocht wordt. In sommige gevallen...

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

Het aantal thuiswerkers was al jaren aan het stijgen, echter heeft corona voor een extreme stijging gezorgd. Momenteel werkt dan ook een groot deel vanuit huis. Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar een goede thuiswerkplek is wel een must. Werken aan de keukentafel, op...

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje? Lopen er jongere kinderen door je woning? In dat geval loont het om voor een traphekje te kiezen. Met een traphekje voorkom je dat je kinderen van de trap kunnen vallen, wanneer zij bijvoorbeeld vanuit hun bed op...