Je interieur industrieel inrichten? 5 tips!

Gepubliceerd op: februari 16, 2021

Steeds meer huishoudens kiezen voor een stoer industrieel interieur in huis. Hoe kom je echter van je bestaande interieur naar een industriële woonstijl? Op deze pagina vind je vijf handige tips, die je hierbij op weg helpen. Wist je dat een industrieel interieur helemaal niet zo duur hoeft te zijn? Het voordeel van deze woonstijl is het feit, dat het erg duurzaam is. Het betekent bijvoorbeeld dat oude woonaccessoires of elementen uit fabrieken hergebruikt worden.

Tip 1: shop je industriële interieur betaalbaar bij elkaar


Bij industrieel wonen denkt men vaak een dure inrichten. Deels is dat waar. Natuurlijke en unieke spullen kosten vaak wat meer geld, maar dat is het ook dubbel en dwars waard. Een goede eerste stap om van je bestaande interieur in huis een industriële woonstijl te maken, is een bezoek aan een kringloopwinkel in de buurt. Je vindt hier vaak hele leuke accessoires, die voor een lage prijs kunnen worden aangeschaft. Daarnaast kan je betaalbare industriële meubels bestellen via Industrieelinhuis.nl.

Tip 2: kies voor industriële lampen

Een industriële vloerlamp is een absolute musthave om je interieur industrieel in te richten, maar één vloer lampen is natuurlijk niet genoeg om je hele interieur te verlichten. Gelukkig zijn er ontzettend veel industriële lampen die ware blikvangers in je interieur zijn.

Tip 3: ga voor een stalen wenteltrap


Wanneer je momenteel een open houten trap in de woonkamer gebruikt, kan het gaaf zijn om deze te vervangen voor een stalen wenteltrap. Staal is een materiaal wat veel terugkomt in industriële interieurs. Denk aan de reeds beschreven Oost-Europese lamp van staal. Een wenteltrap neemt ongeveer evenveel ruimte in als een open houten trap.

Tip 4: laat het industriële terugkeren in de tuin


Bij het industrieel inrichten van je woning is het niet alleen zaak om te kijken naar het interieur in huis. Let ook op de tuin! In de zomer wil je dat de tuin een verlengde vormt van je woonkamer. Maak hier bijvoorbeeld gebruik van een fraai stalen tuinbankje, of kies voor een plaat of borderrand van cortenstaal.

Tip 5: wees creatief met oud ijzer


Tot slot kan het erg leuk zijn om zelf accessoires te ontwerpen, die passen bij een industriële woonstijl. Haal wat oud ijzer bij een kringloop of vuilstort en ga hier vervolgens zelf mee aan de slag. Er zijn op internet verschillende instructies te vinden, die je op weg kunnen helpen als je van start gaat met het maken van je eigen meubels en accessoires.

Meer berichten

Multifunctioneel isoleren begint bij de muren

Multifunctioneel isoleren begint bij de muren

Wanneer we kijken naar geschikt isolatiemateriaal, houden we voornamelijk rekening met hoe goed het betreffende materiaal de warmte vasthoudt. Vaak heeft isolatie dan ook maar één doel: de temperatuur binnenshuis zo aangenaam mogelijk houden. Een ander belangrijk doel...

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

De verkoop van je woning is vaak best een tikkeltje spannend! Het is een plek waar je plezierig gewoond hebt en waarvan je hoopt dat een volgende bewoner er net zo gelukkig wordt. Daarbij hoop je dat de woning voor het juiste bedrag verkocht wordt. In sommige gevallen...

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

Het aantal thuiswerkers was al jaren aan het stijgen, echter heeft corona voor een extreme stijging gezorgd. Momenteel werkt dan ook een groot deel vanuit huis. Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar een goede thuiswerkplek is wel een must. Werken aan de keukentafel, op...