Je interieur industrieel inrichten? 5 tips!

Gepubliceerd op: februari 16, 2021

Steeds meer huishoudens kiezen voor een stoer industrieel interieur in huis. Hoe kom je echter van je bestaande interieur naar een industriële woonstijl? Op deze pagina vind je vijf handige tips, die je hierbij op weg helpen. Wist je dat een industrieel interieur helemaal niet zo duur hoeft te zijn? Het voordeel van deze woonstijl is het feit, dat het erg duurzaam is. Het betekent bijvoorbeeld dat oude woonaccessoires of elementen uit fabrieken hergebruikt worden.

Tip 1: shop je industriële interieur betaalbaar bij elkaar


Bij industrieel wonen denkt men vaak een dure inrichten. Deels is dat waar. Natuurlijke en unieke spullen kosten vaak wat meer geld, maar dat is het ook dubbel en dwars waard. Een goede eerste stap om van je bestaande interieur in huis een industriële woonstijl te maken, is een bezoek aan een kringloopwinkel in de buurt. Je vindt hier vaak hele leuke accessoires, die voor een lage prijs kunnen worden aangeschaft. Daarnaast kan je betaalbare industriële meubels bestellen via Industrieelinhuis.nl.

Tip 2: kies voor industriële lampen

Een industriële vloerlamp is een absolute musthave om je interieur industrieel in te richten, maar één vloer lampen is natuurlijk niet genoeg om je hele interieur te verlichten. Gelukkig zijn er ontzettend veel industriële lampen die ware blikvangers in je interieur zijn.

Tip 3: ga voor een stalen wenteltrap


Wanneer je momenteel een open houten trap in de woonkamer gebruikt, kan het gaaf zijn om deze te vervangen voor een stalen wenteltrap. Staal is een materiaal wat veel terugkomt in industriële interieurs. Denk aan de reeds beschreven Oost-Europese lamp van staal. Een wenteltrap neemt ongeveer evenveel ruimte in als een open houten trap.

Tip 4: laat het industriële terugkeren in de tuin


Bij het industrieel inrichten van je woning is het niet alleen zaak om te kijken naar het interieur in huis. Let ook op de tuin! In de zomer wil je dat de tuin een verlengde vormt van je woonkamer. Maak hier bijvoorbeeld gebruik van een fraai stalen tuinbankje, of kies voor een plaat of borderrand van cortenstaal.

Tip 5: wees creatief met oud ijzer


Tot slot kan het erg leuk zijn om zelf accessoires te ontwerpen, die passen bij een industriële woonstijl. Haal wat oud ijzer bij een kringloop of vuilstort en ga hier vervolgens zelf mee aan de slag. Er zijn op internet verschillende instructies te vinden, die je op weg kunnen helpen als je van start gaat met het maken van je eigen meubels en accessoires.

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...