Hoe werkt de BTW op zonnepanelen terugvragen?

Gepubliceerd op: juli 14, 2021

Iedereen probeert tegenwoordig van alles om maar zo duurzaam te leven en rekening te houden met het milieu. Een manier om dit te doen is de aanschaf van zonnepanelen. Zij zorgen op een duurzame manier voor energie, wat op vele manieren erg gunstig is voor het milieu, maar ook voor jou als gebruiker. Zo kun je over zonnepanelen BTW terugvragen. Maar hoe doe je dit? Lees hier het stappenplan.

Stap 1: Juiste registratie bij de belastingdienst

Om de BTW van de zonnepanelen terug te krijgen moet je bij de belastingdienst geregistreerd staan als; ondernemer voor de BTW. Dit kan je doen met behulp van de DIGID en een digitaal formulier. Houdt er dan wel rekening mee dat je de zonnepanelen na 1 januari 2021 hebt aangeschaft, je de juiste datum van aankoop invult en dat je jezelf voor december 2021 aanmeldt. 

Stap 2: Respons van de belastingdienst

Nadat je deze aanvraag hebt ingediend krijg je meestal binnen 10 dagen een reactie van de belastingdienst. Deze reactie komt vaak per post en is voorzien van een bevestiging van je registratie en een persoonlijk BTW nummer. 

Stap 3: De BTW aangifte

Nu je de bevestiging hebt, kun je inloggen op het zakelijke portaal en aangifte doen over de periode waarin je de zonnepanelen hebt aangeschaft. Bewaar dan ook altijd de eindfactuur van je zonnepanelen, want deze zal hierin leidend zijn. Vul in wat jouw terug te krijgen BTW is over het hele jaar en houdt er rekening mee dat het opwekvermogen van de panelen en de manier waarop ze zijn geïnstalleerd hierin belangrijk zijn. 

Stap 4: Het juiste rekeningnummer

Als je alles naar waarheid hebt ingevuld dan rest je alleen nog om het juiste rekeningnummer in te voeren. Deze wordt niet automatisch van de inkomstenbelasting overgenomen en dien je dus zelf door te geven. Dit doe je erg gemakkelijk via jouw persoonlijke account van de belastingdienst, bij overige formulieren. 

Stap 5: Betaling

Heb je alle juiste informatie doorgegeven, dan hoef je alleen nog maar te wachten op een reactie van de belastingdienst. Zij zullen beoordelen of alles klopt en of je dus recht hebt op de BTW van jouw zonnepanelen. Op deze manier help je dus het milieu, maar bespaar je zelf ook geld.

Zoek je een betrouwbare installateur voor zonnepanelen? Informeer dan eens bij Zonduurzaam naar de mogelijkheden voor zonnepanelen. Wij checken of jouw dak geschikt is en begeleiden je van A tot Z.

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...