Handige oplossingen voor scheuren in de muur of gevel

Gepubliceerd op: september 1, 2020

Scheuren in muren zijn niet alleen onfraai maar het schaad ook je huis. Het zorgt ook voor waarde vermindering en het is een signaal dat iets goed mis is. Deze scheuren wil je graag snel van af. Maar kan je dit ook zelf? Of moet je hier een renovatie bedrijf voor inschakelen? In dit artikel krijg je antwoord op al je vragen.

Oorzaak

Scheuren in muren van een huis komt steeds vaker voor. Maar hoe komen die scheuren daar en wat kan je er tegen doen? De scheur in de muur is niet het probleem zelf. De oorzaak waarom de scheur er komt is een probleem. Een krimpscheur kan je bijvoorbeeld weinig aan doen en komt in bijna elk huis wel voor. Maar een grote scheur betekend al snel dat er iets goed mis is in de constructie van het huis. Het word pas echt zorgelijk als 2 muurvlakken van elkaar afwijken.

Maar hoe kan die scheur er dan komen? De scheur komt er omdat er iets niet (meer) goed zit in de muur. Dit heeft vaak met de bouw te maken. Kan het bijvoorbeeld zijn omdat men een goedkope muur wilde bouwen zo dat het snel af was? Of zit er iets niet goed in de constructie van de muur. Hier moet je goed onderzoek naar laten doen voordat je je scheur gaat opvullen of iets dergelijks.

Oplossing

Hoe kan je je muur weer herstellen? Als eerst is het goed om een betonreparatie specialist naar je muur te laten kijken. Op deze manier kan je de oorzaak van de scheur vaststellen. 

Bij het herstellen van de muur moet je eerst de oorzaak van de scheur herstellen voordat je de scheur zelf gaat helen. Anders kan het gebeuren dat je een jaar later weer dezelfde scheur in je muur hebt.

Repareren

Je kan de muur zelf repareren maar je kan het ook laten doen. Ga na wat er in de buurt is en wat ze jou te bieden hebben. Om kilometer vergoeding te besparen is het goed om in de buurt te kijken. Er zijn meerdere gevelrenovaties in Rotterdam mogelijk. Dit is verstandig om te doen bij een constructieve scheur.

Bij een krimp scheur kan je zelf ook de scheur repareren. Krimpscheren zijn vaak dunne scheuren die komen door het krimpen van materiaal. Deze scheuren zijn makkelijker zelf te maken. Je kan de scheur op de volgende manieren repareren.

  • Als eerst moet je de voegen leegkrabben.
  • Vervolgens kan je de stenen die kapot zijn vervangen.
  • Als het van belang is kan je de ankers plaatsen tussen de stenen.
  • De ankers moeten hierna aan geheeld worden met lijm.
  • Als laatst kan je de voegen met het metselwerk.

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...