Handige oplossingen voor scheuren in de muur of gevel

Gepubliceerd op: september 1, 2020

Scheuren in muren zijn niet alleen onfraai maar het schaad ook je huis. Het zorgt ook voor waarde vermindering en het is een signaal dat iets goed mis is. Deze scheuren wil je graag snel van af. Maar kan je dit ook zelf? Of moet je hier een renovatie bedrijf voor inschakelen? In dit artikel krijg je antwoord op al je vragen.

Oorzaak

Scheuren in muren van een huis komt steeds vaker voor. Maar hoe komen die scheuren daar en wat kan je er tegen doen? De scheur in de muur is niet het probleem zelf. De oorzaak waarom de scheur er komt is een probleem. Een krimpscheur kan je bijvoorbeeld weinig aan doen en komt in bijna elk huis wel voor. Maar een grote scheur betekend al snel dat er iets goed mis is in de constructie van het huis. Het word pas echt zorgelijk als 2 muurvlakken van elkaar afwijken.

Maar hoe kan die scheur er dan komen? De scheur komt er omdat er iets niet (meer) goed zit in de muur. Dit heeft vaak met de bouw te maken. Kan het bijvoorbeeld zijn omdat men een goedkope muur wilde bouwen zo dat het snel af was? Of zit er iets niet goed in de constructie van de muur. Hier moet je goed onderzoek naar laten doen voordat je je scheur gaat opvullen of iets dergelijks.

Oplossing

Hoe kan je je muur weer herstellen? Als eerst is het goed om een betonreparatie specialist naar je muur te laten kijken. Op deze manier kan je de oorzaak van de scheur vaststellen. 

Bij het herstellen van de muur moet je eerst de oorzaak van de scheur herstellen voordat je de scheur zelf gaat helen. Anders kan het gebeuren dat je een jaar later weer dezelfde scheur in je muur hebt.

Repareren

Je kan de muur zelf repareren maar je kan het ook laten doen. Ga na wat er in de buurt is en wat ze jou te bieden hebben. Om kilometer vergoeding te besparen is het goed om in de buurt te kijken. Er zijn meerdere gevelrenovaties in Rotterdam mogelijk. Dit is verstandig om te doen bij een constructieve scheur.

Bij een krimp scheur kan je zelf ook de scheur repareren. Krimpscheren zijn vaak dunne scheuren die komen door het krimpen van materiaal. Deze scheuren zijn makkelijker zelf te maken. Je kan de scheur op de volgende manieren repareren.

  • Als eerst moet je de voegen leegkrabben.
  • Vervolgens kan je de stenen die kapot zijn vervangen.
  • Als het van belang is kan je de ankers plaatsen tussen de stenen.
  • De ankers moeten hierna aan geheeld worden met lijm.
  • Als laatst kan je de voegen met het metselwerk.

Meer berichten

Te veel spullen en te weinig ruimte? Hier de oplossing!

Te veel spullen en te weinig ruimte? Hier de oplossing!

Enorm veel spullen en enorm weinig ruimte. Wie herkent het niet. En toch spullen blijven kopen. We doen het allemaal en weten van gekkigheid niet meer waar me het kwijt moeten. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om toch al je spullen kwijt te kunnen zonder dat...

Huis voor 1 euro

Huis voor 1 euro

Nieuw is het zeker niet, al sinds 2008 is het bekend dat je huizen kunt kopen voor maar één euro. Droom jij er van om op een vroege ochtend in de Italiaanse zon je verse tomaten te kopen op de markt, en als volgt op de terug weg even te stoppen voor een heerlijke...

Spongebob huis

Spongebob huis

Wie woont in een ananas diep in de zee? Spongebob natuurlijk! Deze gele vriend kent natuurlijk iedereen wel van TV. Deze serie was natuurlijk vanaf 1999 te zien op Nickelodeon. Heb je altijd al alles willen weten van Spongebob en waar zijn huis staat? Lees dan nu deze...