Goedkoop verbouwen doe je zo!

Gepubliceerd op: mei 12, 2019

Als je gaat verhuizen moet de nieuwe woning meestal verbouwd worden. Omdat de verhuizing op zich als veel kosten met zich meebrengt is het fijn als het verbouwen zo goedkoop mogelijk kan. In dit artikel lees je een aantal tips die jou helpen om je verbouwing zo goedkoop mogelijk te realiseren.

De verbouwing uitbesteden

Zelf verbouwen of je woning door een klusbedrijf laten verbouwen; dat is de eerste keuze die je moet maken als je je (nieuwe) woning wilt verbouwen. Het spreekt voor zich dat zelf verbouwen de goedkoopste optie is, maar als je dit niet ziet zitten kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om de verbouwing door een klusbedrijf te laten uitvoeren. Als je dit doet is het verstandig om van meerdere klusbedrijven offertes aan te vragen. Door deze offertes met elkaar te vergelijken kun je namelijk achter de goedkoopste optie komen.

Laat je overigens niet verleiden door een lage kostprijs. Sommige dingen zijn nou eenmaal te mooi om waar te zijn. Kijk dus voordat je met een klusbedrijf in zee gaat eerst op internet of er lovende recensies over het desbetreffende bedrijf te vinden zijn, zodat je zeker weet dat de verbouwing goed(koop) gebeurt.

Zelf verbouwen

Als je er voor kiest om zelf te verbouwen hoeft dat nog niet te betekenen dat je goedkoper uit bent dan wanneer je de verbouwing had uitbesteed. Als je bijvoorbeeld heel lang bezig bent met de verbouwing kan dit heel veel tijd kosten. Tijd waarin je anders geld had kunnen verdienen.

Om te voorkomen dat je te lang bezig bent met de verbouwing is het aan te raden om vooraf een goed uitgewerkt plan te bedenken. Door vooraf na te denken over de tijd die je zelf in de verbouwing moet steken en eventuele materiaal- en gereedschapskosten die je moet maken kun je berekenen of je de verbouwing beter kan uitbesteden of dat het de moeite loont om het zelf te doen.

Tips waardoor zelf verbouwen goedkoper is dan verbouwen uitbesteden

Mocht je zelf de verbouwingsuitdaging aan willen gaan, lees dan de volgende tips die jou kunnen helpen je verbouwing zo goedkoop mogelijk te realiseren.

Bouwmaterialen

Qua bouwmaterialen kun je het qua prijs zo gek maken als dat je zelf wilt. Maar wil je voor de goedkoopste mogelijkheid gaan, bezoek dan een bouwmarkt als de Hornbach. Uit onderzoek van de consumentenbond is gebleken dat de gemiddelde prijs van artikelen bij deze bouwmarkt 13% lager ligt dan gemiddeld prijs bij een bouwmarkt.

Een andere optie om aan goedkope bouwmaterialen te komen is door kortingen af te gaan bij bouwmarkten als de Formido, Gamma, Karwei of Praxis. Deze bouwmarkten hebben eigenlijk altijd wel een kortingsactie lopen en het zou gek zijn als je daar niet van zou willen profiteren.

Vrienden

Mocht je handige vrienden hebben, dan zou je hen kunnen vragen om mee te helpen met de verbouwing. Een rondje chinees en een biertje na afloop is namelijk altijd goedkoper dan een bouwbedrijf inhuren voor een flink bedrag per uur.

 

Meer berichten

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

De verkoop van je woning is vaak best een tikkeltje spannend! Het is een plek waar je plezierig gewoond hebt en waarvan je hoopt dat een volgende bewoner er net zo gelukkig wordt. Daarbij hoop je dat de woning voor het juiste bedrag verkocht wordt. In sommige gevallen...

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

Het aantal thuiswerkers was al jaren aan het stijgen, echter heeft corona voor een extreme stijging gezorgd. Momenteel werkt dan ook een groot deel vanuit huis. Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar een goede thuiswerkplek is wel een must. Werken aan de keukentafel, op...

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje? Lopen er jongere kinderen door je woning? In dat geval loont het om voor een traphekje te kiezen. Met een traphekje voorkom je dat je kinderen van de trap kunnen vallen, wanneer zij bijvoorbeeld vanuit hun bed op...