Goedkoop verbouwen doe je zo!

Gepubliceerd op: mei 12, 2019

Als je gaat verhuizen moet de nieuwe woning meestal verbouwd worden. Omdat de verhuizing op zich als veel kosten met zich meebrengt is het fijn als het verbouwen zo goedkoop mogelijk kan. In dit artikel lees je een aantal tips die jou helpen om je verbouwing zo goedkoop mogelijk te realiseren.

De verbouwing uitbesteden

Zelf verbouwen of je woning door een klusbedrijf laten verbouwen; dat is de eerste keuze die je moet maken als je je (nieuwe) woning wilt verbouwen. Het spreekt voor zich dat zelf verbouwen de goedkoopste optie is, maar als je dit niet ziet zitten kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om de verbouwing door een klusbedrijf te laten uitvoeren. Als je dit doet is het verstandig om van meerdere klusbedrijven offertes aan te vragen. Door deze offertes met elkaar te vergelijken kun je namelijk achter de goedkoopste optie komen.

Laat je overigens niet verleiden door een lage kostprijs. Sommige dingen zijn nou eenmaal te mooi om waar te zijn. Kijk dus voordat je met een klusbedrijf in zee gaat eerst op internet of er lovende recensies over het desbetreffende bedrijf te vinden zijn, zodat je zeker weet dat de verbouwing goed(koop) gebeurt.

Zelf verbouwen

Als je er voor kiest om zelf te verbouwen hoeft dat nog niet te betekenen dat je goedkoper uit bent dan wanneer je de verbouwing had uitbesteed. Als je bijvoorbeeld heel lang bezig bent met de verbouwing kan dit heel veel tijd kosten. Tijd waarin je anders geld had kunnen verdienen.

Om te voorkomen dat je te lang bezig bent met de verbouwing is het aan te raden om vooraf een goed uitgewerkt plan te bedenken. Door vooraf na te denken over de tijd die je zelf in de verbouwing moet steken en eventuele materiaal- en gereedschapskosten die je moet maken kun je berekenen of je de verbouwing beter kan uitbesteden of dat het de moeite loont om het zelf te doen.

Tips waardoor zelf verbouwen goedkoper is dan verbouwen uitbesteden

Mocht je zelf de verbouwingsuitdaging aan willen gaan, lees dan de volgende tips die jou kunnen helpen je verbouwing zo goedkoop mogelijk te realiseren.

Bouwmaterialen

Qua bouwmaterialen kun je het qua prijs zo gek maken als dat je zelf wilt. Maar wil je voor de goedkoopste mogelijkheid gaan, bezoek dan een bouwmarkt als de Hornbach. Uit onderzoek van de consumentenbond is gebleken dat de gemiddelde prijs van artikelen bij deze bouwmarkt 13% lager ligt dan gemiddeld prijs bij een bouwmarkt.

Een andere optie om aan goedkope bouwmaterialen te komen is door kortingen af te gaan bij bouwmarkten als de Formido, Gamma, Karwei of Praxis. Deze bouwmarkten hebben eigenlijk altijd wel een kortingsactie lopen en het zou gek zijn als je daar niet van zou willen profiteren.

Vrienden

Mocht je handige vrienden hebben, dan zou je hen kunnen vragen om mee te helpen met de verbouwing. Een rondje chinees en een biertje na afloop is namelijk altijd goedkoper dan een bouwbedrijf inhuren voor een flink bedrag per uur.

 

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...