Dit zijn dé woontrends voor de zomer van 2019!

Gepubliceerd op: december 26, 2018

De zomer is aanstaande en daarom is het handig als jouw huis zomerklaar is. Om jouw stulpje zomerklaar te maken is het natuurlijk handig om te weten wat de nieuwste woontrends zijn, daarom vind je in dit artikel de woontrends van 2019.

Trend 1: Kleur op kleur

Het maakt deze zomer eigenlijk niet uit welke kleur je je huiskamer geeft. Wat wel belangrijk is, is het gebruik van kleurgroepen. Meerdere tinten bij elkaar vormen een mooi geheel waarmee jouw woning helemaal klaar is voor de zomer. Het is dus de bedoeling dat in het gehele interieur dezelfde tinten terug te vinden zijn.

Trend 2: Ronde vormen

Rechthoekige vormen kunnen in 2019 echt niet meer. In veel huizen maken rechthoekige vormen dan ook plaats voor ronde vormen. Ronde vloerkleden, eet- en salontafels, vloerkleden en kussen; je ziet ze tegenwoordig overal.

Trend 3: Jungle

Door jouw woning met junglekleuren te stylen straalt jouw woning natuur uit. En dat is, behalve dat het er natuurlijk beeldig uitziet, goed voor jouw imago als anti-milieuvervuiler.

Door de muren te behangen met behang in natuurtinten lijkt de woonkamer een tropisch paradijs. Een combinatie van bloemen, vlinders, vogels en bladeren maakt een schitterden geheel. Maak dit af met wat goudkleurige accessoires en uw woning ziet er uit om door een ringetje te halen. Als kers op de spreekwoordelijke taart zou je een palmboom naast de bank in de woonkamer kunnen planten, het wordt dan heerlijk lommerrijk zitten.

Trend 4: Back to the oldschool

Een eeuw na de roaring twenties is de uitbundige woonstijl weer helemaal terug van weggeweest. Zachte tinten en stoffen in combinatie met wat goudkleurige accessoires geven jouw huis een heerlijk vleugje historische glamour.

Trend 5: Spiced Honey

Volgens kleurenspecialist Flexa gaat Spiced Honey dé kleur van 2019 worden. Door de rijke kleurvariatie en de warme ondertoon van amber geeft Spiced Honey jouw woning vrolijkheid en energie. Deze kleur kan in principe in elk interieur worden toegepast.

Trend 6: Puur natuur

Door jouw woning vorm te geven met behulp van natuurlijke, landelijke en robuuste materialen creëer je een oase van rust. Let wel op dat je als basiskleur voor je interieur een witte of andere natuurlijke tint als basis gebruikt. Hiermee worden jouw woonaccessoires namelijk extra geaccentueerd.

Conclusie

Robuuste accessoires doen het goed in 2019. Deze accessoires kan je extra accentueren door rustige tinten in jouw wanden/vloer te verwerken.

Meer berichten

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

De verkoop van je woning is vaak best een tikkeltje spannend! Het is een plek waar je plezierig gewoond hebt en waarvan je hoopt dat een volgende bewoner er net zo gelukkig wordt. Daarbij hoop je dat de woning voor het juiste bedrag verkocht wordt. In sommige gevallen...

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

Het aantal thuiswerkers was al jaren aan het stijgen, echter heeft corona voor een extreme stijging gezorgd. Momenteel werkt dan ook een groot deel vanuit huis. Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar een goede thuiswerkplek is wel een must. Werken aan de keukentafel, op...

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje? Lopen er jongere kinderen door je woning? In dat geval loont het om voor een traphekje te kiezen. Met een traphekje voorkom je dat je kinderen van de trap kunnen vallen, wanneer zij bijvoorbeeld vanuit hun bed op...