De nadelen van een glazen salontafel

Gepubliceerd op: juni 19, 2019

Een salontafel is een mooie en praktische toevoeging aan iedere woonkamer. Glazen salontafels vallen echter wel onder de noemer mooi, maar erg praktisch zijn ze helaas niet. In dit artikel lees je een aantal redenen waarom je beter niet voor een glazen salontafel kunt kiezen.

Sneller kapot

Glas is breekbaarder dan hout. Zodoende zal het tafelblad van een glazen salontafel eerder stuk gaan dan het tafelblad van een houten salontafel. Het tafelblad van de glazen salontafel zal natuurlijk niet meteen in duizend stukjes liggen als je bijvoorbeeld met de stofzuigerslang tijdens het stofzuigen tegen het tafelblad aantikt, maar het mooie is er wel een beetje vanaf als er een kras in het glazen tafelblad komt. Ik wil natuurlijk niet zeggen dat er geen kras in een houten tafelblad kan komen, maar een kras in een glazen tafelblad valt natuurlijk veel meer op dan een kras in een houten tafelblad.

Meer schoonmaken en opruimen

Een glazen salontafel vergt meer schoonmaak- en opruimwerk dan de houten variant. Als je bijvoorbeeld op de bank een broodje ei met ui en dille, kapertjes en citroen hebt gegeten en je raakt per ongeluk met je vette vingers het tafelblad aan moet je deze schoonmaken, omdat er anders slordige vette vingerafdrukken op het tafelblad zichtbaar zijn.

Ook zul je altijd onderzetters moeten gebruiken. Want daar waar kringen op een houten tafelblad een robuuste uitstraling kunnen geven staat een kring op een glazen tafelblad gewoon ontzettend slordig.

Een ander nadeel aan een glazen tafelblad is het feit dat de kastjes onder het tafelblad nu te allen tijde moeten zijn opgeruimd. Eventuele visite kan namelijk door het glazen tafelblad zien wat er zich in de kastjes bevindt en als dit een rommeltje is maak je een slechte indruk op je bezoekers. Als je een houten tafelblad hebt kan je visite vanzelfsprekend niet zien wat de inhoud van de laatjes onder je salontafelblad is. Zodoende zul je je laatjes altijd opgeruimd moeten houden als je kiest voor een glazen salontafel.

Minder relaxed leven

Al met al zal je leven door een glazen tafelblad op je salontafel een stuk minder relaxed zijn. Je zult bijvoorbeeld altijd moeten uitkijken of je je kopje niet te hard op tafel zet omdat je dan zomaar een barst kan maken. Verder zul je ook dagelijks een doekje over je salontafel moeten halen om vingerafdrukken, koffiekringen en andere ongein van je tafelblad te verwijderen. Als laatste zullen de laatjes onder je tafelblad altijd opgeruimd moeten zijn, omdat iedereen van buitenaf kan zien wat de inhoud ervan is.

Wil jij dus een relaxed leven? Kies dan voor een salontafel met een houten tafelblad.

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...