De nadelen van een glazen salontafel

Gepubliceerd op: juni 19, 2019

Een salontafel is een mooie en praktische toevoeging aan iedere woonkamer. Glazen salontafels vallen echter wel onder de noemer mooi, maar erg praktisch zijn ze helaas niet. In dit artikel lees je een aantal redenen waarom je beter niet voor een glazen salontafel kunt kiezen.

Sneller kapot

Glas is breekbaarder dan hout. Zodoende zal het tafelblad van een glazen salontafel eerder stuk gaan dan het tafelblad van een houten salontafel. Het tafelblad van de glazen salontafel zal natuurlijk niet meteen in duizend stukjes liggen als je bijvoorbeeld met de stofzuigerslang tijdens het stofzuigen tegen het tafelblad aantikt, maar het mooie is er wel een beetje vanaf als er een kras in het glazen tafelblad komt. Ik wil natuurlijk niet zeggen dat er geen kras in een houten tafelblad kan komen, maar een kras in een glazen tafelblad valt natuurlijk veel meer op dan een kras in een houten tafelblad.

Meer schoonmaken en opruimen

Een glazen salontafel vergt meer schoonmaak- en opruimwerk dan de houten variant. Als je bijvoorbeeld op de bank een broodje ei met ui en dille, kapertjes en citroen hebt gegeten en je raakt per ongeluk met je vette vingers het tafelblad aan moet je deze schoonmaken, omdat er anders slordige vette vingerafdrukken op het tafelblad zichtbaar zijn.

Ook zul je altijd onderzetters moeten gebruiken. Want daar waar kringen op een houten tafelblad een robuuste uitstraling kunnen geven staat een kring op een glazen tafelblad gewoon ontzettend slordig.

Een ander nadeel aan een glazen tafelblad is het feit dat de kastjes onder het tafelblad nu te allen tijde moeten zijn opgeruimd. Eventuele visite kan namelijk door het glazen tafelblad zien wat er zich in de kastjes bevindt en als dit een rommeltje is maak je een slechte indruk op je bezoekers. Als je een houten tafelblad hebt kan je visite vanzelfsprekend niet zien wat de inhoud van de laatjes onder je salontafelblad is. Zodoende zul je je laatjes altijd opgeruimd moeten houden als je kiest voor een glazen salontafel.

Minder relaxed leven

Al met al zal je leven door een glazen tafelblad op je salontafel een stuk minder relaxed zijn. Je zult bijvoorbeeld altijd moeten uitkijken of je je kopje niet te hard op tafel zet omdat je dan zomaar een barst kan maken. Verder zul je ook dagelijks een doekje over je salontafel moeten halen om vingerafdrukken, koffiekringen en andere ongein van je tafelblad te verwijderen. Als laatste zullen de laatjes onder je tafelblad altijd opgeruimd moeten zijn, omdat iedereen van buitenaf kan zien wat de inhoud ervan is.

Wil jij dus een relaxed leven? Kies dan voor een salontafel met een houten tafelblad.

Meer berichten

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

De verkoop van je woning is vaak best een tikkeltje spannend! Het is een plek waar je plezierig gewoond hebt en waarvan je hoopt dat een volgende bewoner er net zo gelukkig wordt. Daarbij hoop je dat de woning voor het juiste bedrag verkocht wordt. In sommige gevallen...

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

Het aantal thuiswerkers was al jaren aan het stijgen, echter heeft corona voor een extreme stijging gezorgd. Momenteel werkt dan ook een groot deel vanuit huis. Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar een goede thuiswerkplek is wel een must. Werken aan de keukentafel, op...

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje? Lopen er jongere kinderen door je woning? In dat geval loont het om voor een traphekje te kiezen. Met een traphekje voorkom je dat je kinderen van de trap kunnen vallen, wanneer zij bijvoorbeeld vanuit hun bed op...