De beste verhuistips

Gepubliceerd op: juli 21, 2021

Bij een verhuizing komen er een heleboel zaken kijken. Het is meer dan alleen dozen inpakken, de deur achter je in het slot trekken en de nieuwe woning betrekken. Om het één en ander overzichtelijk te laten verlopen zodat je zonder stress op weg gaat naar de nieuwe woonplek hebben we een aantal verhuistips voor je. Waar je als allereerste aan moet denken is om ruim op tijd te beginnen met alle voorbereidingen. Leg een schrijfblok met pen op een zichtbare plek, het aanrecht bijvoorbeeld, en noteer alles wat in je opkomt om de verhuizing tot in de puntjes te regelen. Heel handig, zo’n checklist.

Meten is weten

Een ander belangrijk punt is de administratie. Zo is het belangrijk dat je een adreswijziging doorgeeft bij belangrijke instanties zoals de verzekeringsmaatschappijen, de bank, huisarts, tandarts, enzovoort. Ook moet de energieleverancier en de netwerkbeheerder op de hoogte zijn van de op handen zijnde verhuizing. Heb je abonnementen op tijdschriften of de krant? Zorg dan dat je deze ook weer ontvangt op je nieuwe adres.
Meet voordat je gaat verhuizen je meubels op en check of je ze makkelijk binnen krijgt in het nieuwe stulpje. Niets is zo vervelend dan dat je tijdens de verhuizing klem komt te zitten met de bank in een deurpost of andere meubels toch te groot blijken te zijn.

Zorg voor verhuisdozen en verhuizers

Pak alles in stevige verhuisdozen en zorg dat je voldoende bubbeltjesplastic voorhanden hebt om breekbare spullen in te pakken. Als je toch bezig bent om alles te sorteren is dit het juiste moment om afscheid te nemen van overbodige zaken en deze weg te gooien of te doneren aan de kringloopwinkel. Schrijf op de dozen voor welke ruimte in de nieuwe woning ze zijn bestemd. Makkelijk voor jezelf en de verhuizers wanneer de grote dag is aangebroken. Schakel een professioneel verhuisbedrijf in of doe een beroep op je familie en vrienden. Geef iedereen een vaste taak zodat niemand elkaar voor de voeten loopt. En, heel belangrijk, zorg dat iedereen op tijd van een hapje en een drankje wordt voorzien. Zo loopt iedereen graag een stapje harder om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Opslagruimte

Vaak komt het voor dat iemand een tijdelijke opslagruimte nodig heeft. Dit regel je gemakkelijk via Opslagman. In vele vestigingen, verdeeld over de Randstad, kun je daar je inboedel kwijt wanneer je ruimte te kort komt rondom de verhuizing.

Meer berichten

Tips bij het verhuizen

Tips bij het verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen? Planning is de key! Zorg dat bepaalde spullen die op de verhuisdag nodig zijn, al in huis zijn en doe zoveel mogelijk voorwerk. In dit blogartikel geven wij de beste tips bij het verhuizen. Verhuistips Zorg dat u op tijd begint met...

Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

In Nederland zijn er veel platte daken. Van schuur tot woning en opslag. Deze daken zijn vaak van kunststoffen gemaakt; welke slijten gedurende de jaren. Het aanbrengen van een grindlaag kan zorgen dat de slijtage minder snel gaat. Daarnaast beschermt grind op een dak...

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

Overweeg jij om een ondergrondse afvalcontainer aan te schaffen of te huren? Volkomen logisch dat je op zoek bent naar de voordelen van dit type container. In samenwerking met Afvalperscontainer.nl hebben wij de vijf grootste voordelen van een ondergrondse...