De beste verhuistips

Gepubliceerd op: juli 21, 2021

Bij een verhuizing komen er een heleboel zaken kijken. Het is meer dan alleen dozen inpakken, de deur achter je in het slot trekken en de nieuwe woning betrekken. Om het één en ander overzichtelijk te laten verlopen zodat je zonder stress op weg gaat naar de nieuwe woonplek hebben we een aantal verhuistips voor je. Waar je als allereerste aan moet denken is om ruim op tijd te beginnen met alle voorbereidingen. Leg een schrijfblok met pen op een zichtbare plek, het aanrecht bijvoorbeeld, en noteer alles wat in je opkomt om de verhuizing tot in de puntjes te regelen. Heel handig, zo’n checklist.

Meten is weten

Een ander belangrijk punt is de administratie. Zo is het belangrijk dat je een adreswijziging doorgeeft bij belangrijke instanties zoals de verzekeringsmaatschappijen, de bank, huisarts, tandarts, enzovoort. Ook moet de energieleverancier en de netwerkbeheerder op de hoogte zijn van de op handen zijnde verhuizing. Heb je abonnementen op tijdschriften of de krant? Zorg dan dat je deze ook weer ontvangt op je nieuwe adres.
Meet voordat je gaat verhuizen je meubels op en check of je ze makkelijk binnen krijgt in het nieuwe stulpje. Niets is zo vervelend dan dat je tijdens de verhuizing klem komt te zitten met de bank in een deurpost of andere meubels toch te groot blijken te zijn.

Zorg voor verhuisdozen en verhuizers

Pak alles in stevige verhuisdozen en zorg dat je voldoende bubbeltjesplastic voorhanden hebt om breekbare spullen in te pakken. Als je toch bezig bent om alles te sorteren is dit het juiste moment om afscheid te nemen van overbodige zaken en deze weg te gooien of te doneren aan de kringloopwinkel. Schrijf op de dozen voor welke ruimte in de nieuwe woning ze zijn bestemd. Makkelijk voor jezelf en de verhuizers wanneer de grote dag is aangebroken. Schakel een professioneel verhuisbedrijf in of doe een beroep op je familie en vrienden. Geef iedereen een vaste taak zodat niemand elkaar voor de voeten loopt. En, heel belangrijk, zorg dat iedereen op tijd van een hapje en een drankje wordt voorzien. Zo loopt iedereen graag een stapje harder om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Opslagruimte

Vaak komt het voor dat iemand een tijdelijke opslagruimte nodig heeft. Dit regel je gemakkelijk via Opslagman. In vele vestigingen, verdeeld over de Randstad, kun je daar je inboedel kwijt wanneer je ruimte te kort komt rondom de verhuizing.

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...