De 5 populairste kantoorkasten op een rijtje

Gepubliceerd op: juli 14, 2021

Op zoek naar een kantoorkast? Wij hebben de meest populaire kantoorkasten voor je op rij gezet. Zo maak je de beste keuze in een kantoorkast die aan je verwachtingen verwacht. Of dit nu het opbergen van kantoorproducten, archieven of andere documenten betreft.

Het hebben van voldoende opbergruimte is voor ieder kantoor belangrijk. Je spullen blijven door ze goed op te bergen vindbaar. Daarbij zorgt het voor overzicht en een prettige werk omgeving. Een beetje afhankelijk van de ruimte die je hebt kun je naast praktische kasten ook voor meer decoratieve kasten kiezen, bijvoorbeeld het dressoir voor kantoor. 

Er zijn heel veel verschillende soorten kasten. Elk bieden ze eigen oplossingen en geven ze een kantoor uitstraling. De kast die je kiest hangt dus samen met welke opbergruimte je op kantoor nodig hebt, welke uitstraling het moet geven en hoeveel ruimte je hebt. Ga jij voor een lockerkast of toch voor een archiefkasten? De populairste kantoorkasten hebben we hieronder voor je verzameld!

Kantoorkasten met lades

De kantoorkast met lades is in veel kantoren te vinden. Je kunt er veel spullen in kwijt en de lades hebben veelal een unieke sleutel. Op deze manier kun je dus ook persoonlijke spullen in de ladekast opbergen. Zo zorg je niet alleen dat je werkplek schoon en opgeruimd is maar ook dat je spullen veilig opgeborgen kunnen worden, bijvoorbeeld aan het einde van de dag.

Het voordeel van lades is dat je er veel spullen in kan opbergen en deze van een slot voorzien kunnen worden. Daardoor kan niet iedereen in jouw persoonlijke lade komen. Een prettig idee!

Schuifdeur kantoorkasten

Een kantoorkast met schuifdeur is altijd een goede oplossing. De kast neemt weinig ruimte in en kun je daardoor op veel verschillende plekken kwijt. Het ontwerp van dit soort kast is veelal mooier dan een kantoorkast met deuren. Daarbij zorgt deze kast dat de inhoud bij opnemen voor een groot deel uit het zicht blijft.

Een kantoor kast met schuifdeuren wordt vaak gekozen vanwege de uitstraling. Het is vaak zo dat deze kasten bij het openen en sluiten wel wat meer geluid maken.

Persoonlijke kantoor ladenkasten

Een persoonlijke lade voor het opbergen van persoonlijke spullen is altijd handig. Je zorgt er niet alleen voor dat je werkplek overzichtelijk blijft. Ook berg je persoonlijke spullen op die niets met je werk te maken heeft. Een persoonlijke lade bevindt zich meestal onder het bureau, echter zijn er ook voorbeelden van ladekasten met een extra lade die op slot kan.

Dressoir kantoorkasten

Een dressoir op het kantoor zorgt niet alleen voor meer opbergruimte. Het zorgt er ook voor dat je decoratieve producten kan neerzetten en sfeer te maken. Je kunt je voorstellen dat sfeer voor de productiviteit van werknemers heel belangrijk kan zijn. Maar ook voor klanten die je kantoor bezoeken kan dit prettig zijn. 

Archief kantoorkasten

Het opbergen van documenten en mappen is belangrijk. Het waarborgt enigszins privacy van gegevens die niet voor derden bestemd zijn. Aan de andere kant zorgt het dat je alle gegevens makkelijker kunt terugvinden. In een goede archiefkast heb je dan ook ruimte en overzicht.

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...