Bureaustoel kopen: wat voor materiaal is de beste keuze?

Gepubliceerd op: juli 14, 2021

Ben je toe aan een nieuwe bureaustoel, dan is de keuze vrij uitgebreid aangezien er veel soorten en maten bureaustoelen op de markt zijn. Wil je weten hoe je moet kiezen tussen de verschillende materiaalsoorten als je een bureaustoel gaat kopen? Dan moet je doorgaan met lezen.

Soorten bureaustoelen

Bureaustoelen komen in alle maten, maar ook in allerlei soorten materialen waaronder een mesh bureaustoel, een bureaustoel van leer en bureaustoelen van stof. Als je moet gaan kiezen tussen de verschillende materiaalsoorten, dan is het belangrijk dat je goed kijkt naar zowel de voor- als de nadelen van elk van deze soorten bureaustoelen zodat je een goed geïnformeerde keuze maakt.

Bureaustoel van mesh of netweave 

Een mesh of een netweave bureaustoel zit zeer comfortabel aangezien de zitting meeveert en zich vormt naar je lichaam. Daarnaast gaat het om een ventilerende stof waardoor je niet te veel gaat transpireren. Een mesh bureaustoel kost bijna net zoveel als een stoffen bureaustoel, maar vergeet niet dat dit materiaal niet snel uitrekt en dat je wel voor goed kwaliteit moet gaan.

Bureaustoel van stof

Stoffen bureaustoelen zijn voorzien van een rugleuning die dikker is en wat comfortabeler zit. Je kunt uit meerdere soorten stof kiezen aangezien het aanbod vrij ruim is en daarnaast is de aanschafprijs vrij voordelig. Je moet wel rekening houden dat stof minder goed ventileert.

Bureaustoel van leer

Een bureaustoel van leer zit niet alleen comfortabel maar is ook hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast zijn leren bureaustoelen duurzaam, slijtvast en ben je van een chique uitstraling verzekerd. Je kunt uit meerdere soorten leer kiezen waaronder geitenleer, schapenleer en pythonleer. Leer is echter wel duurdere optie en daarnaast gaat het om een bijproduct dat niet diervriendelijk is.

Ben je het kopen van een nieuwe bureaustoel aan het overwegen, maar vind je het moeilijk om te kiezen aangezien het aanbod zo ruim is? Check dan eerst waar je de bureaustoel voor wilt gebruiken en wat je budget is. Vergelijk meerdere bureaustoelen en maak dan pas een keuze voor duurzaamheid, kwaliteit en een voordelige prijs.

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...