Bureaustoel kopen: wat voor materiaal is de beste keuze?

Gepubliceerd op: juli 14, 2021

Ben je toe aan een nieuwe bureaustoel, dan is de keuze vrij uitgebreid aangezien er veel soorten en maten bureaustoelen op de markt zijn. Wil je weten hoe je moet kiezen tussen de verschillende materiaalsoorten als je een bureaustoel gaat kopen? Dan moet je doorgaan met lezen.

Soorten bureaustoelen

Bureaustoelen komen in alle maten, maar ook in allerlei soorten materialen waaronder een mesh bureaustoel, een bureaustoel van leer en bureaustoelen van stof. Als je moet gaan kiezen tussen de verschillende materiaalsoorten, dan is het belangrijk dat je goed kijkt naar zowel de voor- als de nadelen van elk van deze soorten bureaustoelen zodat je een goed geïnformeerde keuze maakt.

Bureaustoel van mesh of netweave 

Een mesh of een netweave bureaustoel zit zeer comfortabel aangezien de zitting meeveert en zich vormt naar je lichaam. Daarnaast gaat het om een ventilerende stof waardoor je niet te veel gaat transpireren. Een mesh bureaustoel kost bijna net zoveel als een stoffen bureaustoel, maar vergeet niet dat dit materiaal niet snel uitrekt en dat je wel voor goed kwaliteit moet gaan.

Bureaustoel van stof

Stoffen bureaustoelen zijn voorzien van een rugleuning die dikker is en wat comfortabeler zit. Je kunt uit meerdere soorten stof kiezen aangezien het aanbod vrij ruim is en daarnaast is de aanschafprijs vrij voordelig. Je moet wel rekening houden dat stof minder goed ventileert.

Bureaustoel van leer

Een bureaustoel van leer zit niet alleen comfortabel maar is ook hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast zijn leren bureaustoelen duurzaam, slijtvast en ben je van een chique uitstraling verzekerd. Je kunt uit meerdere soorten leer kiezen waaronder geitenleer, schapenleer en pythonleer. Leer is echter wel duurdere optie en daarnaast gaat het om een bijproduct dat niet diervriendelijk is.

Ben je het kopen van een nieuwe bureaustoel aan het overwegen, maar vind je het moeilijk om te kiezen aangezien het aanbod zo ruim is? Check dan eerst waar je de bureaustoel voor wilt gebruiken en wat je budget is. Vergelijk meerdere bureaustoelen en maak dan pas een keuze voor duurzaamheid, kwaliteit en een voordelige prijs.

Meer berichten

Tips bij het verhuizen

Tips bij het verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen? Planning is de key! Zorg dat bepaalde spullen die op de verhuisdag nodig zijn, al in huis zijn en doe zoveel mogelijk voorwerk. In dit blogartikel geven wij de beste tips bij het verhuizen. Verhuistips Zorg dat u op tijd begint met...

Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

In Nederland zijn er veel platte daken. Van schuur tot woning en opslag. Deze daken zijn vaak van kunststoffen gemaakt; welke slijten gedurende de jaren. Het aanbrengen van een grindlaag kan zorgen dat de slijtage minder snel gaat. Daarnaast beschermt grind op een dak...

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

Overweeg jij om een ondergrondse afvalcontainer aan te schaffen of te huren? Volkomen logisch dat je op zoek bent naar de voordelen van dit type container. In samenwerking met Afvalperscontainer.nl hebben wij de vijf grootste voordelen van een ondergrondse...