Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

Gepubliceerd op: september 14, 2021

In Nederland zijn er veel platte daken. Van schuur tot woning en opslag. Deze daken zijn vaak van kunststoffen gemaakt; welke slijten gedurende de jaren. Het aanbrengen van een grindlaag kan zorgen dat de slijtage minder snel gaat. Daarnaast beschermt grind op een dak ook tegen warmte, wind en regen. In hoeverre het grind beschermt en hoe lang de levensduur is is afhankelijk van het soort grind en de methode waarop het aangebracht wordt. In dit artikel alles over dakgrind aanbrengen.

Aanrader: dakgrind aan laten brengen door middel van blaastechniek? Schakel dan Kooiker Daktoppers in!

Goede bescherming tegen de warmte

Een plat dak is zonder grindlaag onderhevig aan slijtage door warmte. Een plat dak kan tot wel 80 graden worden op een zomerse dag. Waardoor het gebruikte materiaal zal werken en vaak in de loop der jaren zal gaan lekken. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Een reparatie aan een plat dak kan namelijk best wel in de papieren lopen. Met een grindlaag voorkom je dat een plat dak deze warmte zal bereiken. Waardoor de slijtage minder zal zijn maar het binnen ook minder warm zal worden.

Voorkomen van slijtage gedurende jaren

In de loop der jaren is een dak aan vervanging toe omdat het lekken en beschadigingen laat zien. Met name de warmte kan een dak sneller aantasten. Een grindlaag zorgt dan voor de juiste ballast en voorkomt dat het platte dak een aanzienlijke temperatuur kan bereiken. In de meeste gevallen scheelt het bijna 30 graden. Dit betekend ook dat het binnen minder warm zal worden.

Ballast tegen wind en regen

Tot slot geeft een met grind gespoten dak de nodige ballast tegen wind en regen. Het zal de afwatering verbeteren en voorkomt loslaten door stevige wind. Bovendien hoef je niet bang te zijn dan grind van de dak geraakt. Hiervoor zijn namelijk specifieke toepassingen die zorgen dat alles op de juiste plek blijft liggen.

Wil je ook dakgrind aanbrengen? Dan is het goed om een gespecialiseerd bedrijf te vragen om je te helpen. Zo ben je er zeker van dat het op de juiste en vooral veilige manier op het dak wordt gespoten.

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...