Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

Gepubliceerd op: september 14, 2021

In Nederland zijn er veel platte daken. Van schuur tot woning en opslag. Deze daken zijn vaak van kunststoffen gemaakt; welke slijten gedurende de jaren. Het aanbrengen van een grindlaag kan zorgen dat de slijtage minder snel gaat. Daarnaast beschermt grind op een dak ook tegen warmte, wind en regen. In hoeverre het grind beschermt en hoe lang de levensduur is is afhankelijk van het soort grind en de methode waarop het aangebracht wordt. In dit artikel alles over dakgrind aanbrengen.

Aanrader: dakgrind aan laten brengen door middel van blaastechniek? Schakel dan Kooiker Daktoppers in!

Goede bescherming tegen de warmte

Een plat dak is zonder grindlaag onderhevig aan slijtage door warmte. Een plat dak kan tot wel 80 graden worden op een zomerse dag. Waardoor het gebruikte materiaal zal werken en vaak in de loop der jaren zal gaan lekken. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Een reparatie aan een plat dak kan namelijk best wel in de papieren lopen. Met een grindlaag voorkom je dat een plat dak deze warmte zal bereiken. Waardoor de slijtage minder zal zijn maar het binnen ook minder warm zal worden.

Voorkomen van slijtage gedurende jaren

In de loop der jaren is een dak aan vervanging toe omdat het lekken en beschadigingen laat zien. Met name de warmte kan een dak sneller aantasten. Een grindlaag zorgt dan voor de juiste ballast en voorkomt dat het platte dak een aanzienlijke temperatuur kan bereiken. In de meeste gevallen scheelt het bijna 30 graden. Dit betekend ook dat het binnen minder warm zal worden.

Ballast tegen wind en regen

Tot slot geeft een met grind gespoten dak de nodige ballast tegen wind en regen. Het zal de afwatering verbeteren en voorkomt loslaten door stevige wind. Bovendien hoef je niet bang te zijn dan grind van de dak geraakt. Hiervoor zijn namelijk specifieke toepassingen die zorgen dat alles op de juiste plek blijft liggen.

Wil je ook dakgrind aanbrengen? Dan is het goed om een gespecialiseerd bedrijf te vragen om je te helpen. Zo ben je er zeker van dat het op de juiste en vooral veilige manier op het dak wordt gespoten.

Meer berichten

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

Overweeg jij om een ondergrondse afvalcontainer aan te schaffen of te huren? Volkomen logisch dat je op zoek bent naar de voordelen van dit type container. In samenwerking met Afvalperscontainer.nl hebben wij de vijf grootste voordelen van een ondergrondse...

Het gebruik van een handlier

Het gebruik van een handlier

Een handlier is een ideaal hulpmiddel om zware last te verplaatsen. Zorg er wel voor dat u een lier uitkiest die voldoet aan alle strenge veiligheids- en kwaliteitseisen die nodig zijn voor hijs- en hefmiddelen. Omdat er met behulp van een handlier een behoorlijk...

Parkbanden gebruiken

Parkbanden gebruiken

Parkbanden zijn niet alleen heel praktisch toepasbaar, ze zien er ook nog eens heel mooi uit. De betonnen parkbanden zijn prima in te passen in diverse buitenruimtes. Parkbanden zijn sierlijke betonnen elementen die het goed doen langs een waterkant bijvoorbeeld. Zo...