Algemeen over tuinen

Gepubliceerd op: juli 25, 2017

Tuin algemeen

Een tuin is een belangrijk onderdeel van het huis. De plek om zomer buiten te zitten en te barbecueën. Om in de winter sneeuwpoppen te maken. Om familie en vrienden te ontvangen. De tuin brengt onbewust mensen samen. Een tuin wordt ingericht naar de smaak van de bewoner. Een tuin is jouw plekje. Je mag het naar jouw wensen inrichten.  Veel mensen genieten van de tuinen. Het groen maakt mensen blij en geeft mensen een vrij gevoel. In dit artikel vind je meer algemene informatie over tuinen en over het onderhouden van de tuinen zodat deze het fijne gevoel kunnen blijven uitstralen en overbrengen.

Soorten tuinen

Er zijn verschillende soorten tuinen en ook verschillende stijlen voor de tuinen.

  • Klassiek

Een klassieke tuin heeft een gestructureerde uitstraling en hoveniers werken veel met strak geknipte hagen en bomen.

  • Modern

Een moderne tuin ziet er strak uit. Er worden weinig planten ingezet en er is veel ruimte voor het buitenleven.

  • Stadstuin

Deze tuin is vaak klein. Vaak worden in deze tuinen vijvers geplaatst en spiegels om deze tuinen groter te laten lijken. Verder worden in deze tuinen vaak creatieve oplossingen bedacht om de tuin zo veel mogelijk te benutten. Er wordt muurbegroeiing toegepast en hierdoor ziet de tuin er mooi uit. Er zijn genoeg oplossingen om de kleine tuin om te toveren naar een prachtige strakke mooie tuin. Hierdoor zie je niet eens meer dat de tuin klein is.

  • Engels cottage

Dit is een romantische tuin met veel bloemen en kleuren. Vaak worden hier verschillende zitjes ingezet en is deze tuin niet symmetrisch.  Ook komen hier vaak kronkelpaadjes.

 

  • Japanse tuin

In een Japanse tuin wordt veel gebruik gemaakt van steen en grind. De bedoeling van een Japanse tuin is om rust en evenwicht uit te stralen. Ook worden veel oosterse beplanting gebruikt. Dit kan bamboe zijn of andere oosterse beplanting. Ook wordt er water toegevoegd aan deze tuinen.

 

  • Thematuin

Bij een thematuin staat er een bepaald thema centraal. Dit kan een waterthema of een sprookjestuin zijn. De tuinen worden vaak ontworpen en op maat gemaakt.

 

Tuinonderhoud

Het onderhouden van een tuin vraagt ook tijd. Het is belangrijk om dit ook goed onder de knie te krijgen. Bij het onderhouden van een tuin hoort boomverzorging, gazononderhoud, vijveronderhoud, snoeien en bestratingsonderhoud. En nog veel meer andere dingen die moeten gebeuren om de tuin goed te kunnen onderhouden. Vaak is een grote onderhoudsbeurt een keer per seizoen nodig.

Meer berichten

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

De verkoop van je woning is vaak best een tikkeltje spannend! Het is een plek waar je plezierig gewoond hebt en waarvan je hoopt dat een volgende bewoner er net zo gelukkig wordt. Daarbij hoop je dat de woning voor het juiste bedrag verkocht wordt. In sommige gevallen...

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

Het aantal thuiswerkers was al jaren aan het stijgen, echter heeft corona voor een extreme stijging gezorgd. Momenteel werkt dan ook een groot deel vanuit huis. Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar een goede thuiswerkplek is wel een must. Werken aan de keukentafel, op...

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje? Lopen er jongere kinderen door je woning? In dat geval loont het om voor een traphekje te kiezen. Met een traphekje voorkom je dat je kinderen van de trap kunnen vallen, wanneer zij bijvoorbeeld vanuit hun bed op...