Algemeen over tuinen

Gepubliceerd op: juli 25, 2017

Tuin algemeen

Een tuin is een belangrijk onderdeel van het huis. De plek om zomer buiten te zitten en te barbecueën. Om in de winter sneeuwpoppen te maken. Om familie en vrienden te ontvangen. De tuin brengt onbewust mensen samen. Een tuin wordt ingericht naar de smaak van de bewoner. Een tuin is jouw plekje. Je mag het naar jouw wensen inrichten.  Veel mensen genieten van de tuinen. Het groen maakt mensen blij en geeft mensen een vrij gevoel. In dit artikel vind je meer algemene informatie over tuinen en over het onderhouden van de tuinen zodat deze het fijne gevoel kunnen blijven uitstralen en overbrengen.

Soorten tuinen

Er zijn verschillende soorten tuinen en ook verschillende stijlen voor de tuinen.

  • Klassiek

Een klassieke tuin heeft een gestructureerde uitstraling en hoveniers werken veel met strak geknipte hagen en bomen.

  • Modern

Een moderne tuin ziet er strak uit. Er worden weinig planten ingezet en er is veel ruimte voor het buitenleven.

  • Stadstuin

Deze tuin is vaak klein. Vaak worden in deze tuinen vijvers geplaatst en spiegels om deze tuinen groter te laten lijken. Verder worden in deze tuinen vaak creatieve oplossingen bedacht om de tuin zo veel mogelijk te benutten. Er wordt muurbegroeiing toegepast en hierdoor ziet de tuin er mooi uit. Er zijn genoeg oplossingen om de kleine tuin om te toveren naar een prachtige strakke mooie tuin. Hierdoor zie je niet eens meer dat de tuin klein is.

  • Engels cottage

Dit is een romantische tuin met veel bloemen en kleuren. Vaak worden hier verschillende zitjes ingezet en is deze tuin niet symmetrisch.  Ook komen hier vaak kronkelpaadjes.

 

  • Japanse tuin

In een Japanse tuin wordt veel gebruik gemaakt van steen en grind. De bedoeling van een Japanse tuin is om rust en evenwicht uit te stralen. Ook worden veel oosterse beplanting gebruikt. Dit kan bamboe zijn of andere oosterse beplanting. Ook wordt er water toegevoegd aan deze tuinen.

 

  • Thematuin

Bij een thematuin staat er een bepaald thema centraal. Dit kan een waterthema of een sprookjestuin zijn. De tuinen worden vaak ontworpen en op maat gemaakt.

 

Tuinonderhoud

Het onderhouden van een tuin vraagt ook tijd. Het is belangrijk om dit ook goed onder de knie te krijgen. Bij het onderhouden van een tuin hoort boomverzorging, gazononderhoud, vijveronderhoud, snoeien en bestratingsonderhoud. En nog veel meer andere dingen die moeten gebeuren om de tuin goed te kunnen onderhouden. Vaak is een grote onderhoudsbeurt een keer per seizoen nodig.

Meer berichten

Tips bij het verhuizen

Tips bij het verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen? Planning is de key! Zorg dat bepaalde spullen die op de verhuisdag nodig zijn, al in huis zijn en doe zoveel mogelijk voorwerk. In dit blogartikel geven wij de beste tips bij het verhuizen. Verhuistips Zorg dat u op tijd begint met...

Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

Alles wat je moet weten over dakgrind aanbrengen

In Nederland zijn er veel platte daken. Van schuur tot woning en opslag. Deze daken zijn vaak van kunststoffen gemaakt; welke slijten gedurende de jaren. Het aanbrengen van een grindlaag kan zorgen dat de slijtage minder snel gaat. Daarnaast beschermt grind op een dak...

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

Overweeg jij om een ondergrondse afvalcontainer aan te schaffen of te huren? Volkomen logisch dat je op zoek bent naar de voordelen van dit type container. In samenwerking met Afvalperscontainer.nl hebben wij de vijf grootste voordelen van een ondergrondse...