Algemeen over tuinen

Gepubliceerd op: juli 25, 2017

Tuin algemeen

Een tuin is een belangrijk onderdeel van het huis. De plek om zomer buiten te zitten en te barbecueën. Om in de winter sneeuwpoppen te maken. Om familie en vrienden te ontvangen. De tuin brengt onbewust mensen samen. Een tuin wordt ingericht naar de smaak van de bewoner. Een tuin is jouw plekje. Je mag het naar jouw wensen inrichten.  Veel mensen genieten van de tuinen. Het groen maakt mensen blij en geeft mensen een vrij gevoel. In dit artikel vind je meer algemene informatie over tuinen en over het onderhouden van de tuinen zodat deze het fijne gevoel kunnen blijven uitstralen en overbrengen.

Soorten tuinen

Er zijn verschillende soorten tuinen en ook verschillende stijlen voor de tuinen.

  • Klassiek

Een klassieke tuin heeft een gestructureerde uitstraling en hoveniers werken veel met strak geknipte hagen en bomen.

  • Modern

Een moderne tuin ziet er strak uit. Er worden weinig planten ingezet en er is veel ruimte voor het buitenleven.

  • Stadstuin

Deze tuin is vaak klein. Vaak worden in deze tuinen vijvers geplaatst en spiegels om deze tuinen groter te laten lijken. Verder worden in deze tuinen vaak creatieve oplossingen bedacht om de tuin zo veel mogelijk te benutten. Er wordt muurbegroeiing toegepast en hierdoor ziet de tuin er mooi uit. Er zijn genoeg oplossingen om de kleine tuin om te toveren naar een prachtige strakke mooie tuin. Hierdoor zie je niet eens meer dat de tuin klein is.

  • Engels cottage

Dit is een romantische tuin met veel bloemen en kleuren. Vaak worden hier verschillende zitjes ingezet en is deze tuin niet symmetrisch.  Ook komen hier vaak kronkelpaadjes.

 

  • Japanse tuin

In een Japanse tuin wordt veel gebruik gemaakt van steen en grind. De bedoeling van een Japanse tuin is om rust en evenwicht uit te stralen. Ook worden veel oosterse beplanting gebruikt. Dit kan bamboe zijn of andere oosterse beplanting. Ook wordt er water toegevoegd aan deze tuinen.

 

  • Thematuin

Bij een thematuin staat er een bepaald thema centraal. Dit kan een waterthema of een sprookjestuin zijn. De tuinen worden vaak ontworpen en op maat gemaakt.

 

Tuinonderhoud

Het onderhouden van een tuin vraagt ook tijd. Het is belangrijk om dit ook goed onder de knie te krijgen. Bij het onderhouden van een tuin hoort boomverzorging, gazononderhoud, vijveronderhoud, snoeien en bestratingsonderhoud. En nog veel meer andere dingen die moeten gebeuren om de tuin goed te kunnen onderhouden. Vaak is een grote onderhoudsbeurt een keer per seizoen nodig.

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...