7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

Gepubliceerd op: december 10, 2020

Het aantal thuiswerkers was al jaren aan het stijgen, echter heeft corona voor een extreme stijging gezorgd. Momenteel werkt dan ook een groot deel vanuit huis. Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar een goede thuiswerkplek is wel een must. Werken aan de keukentafel, op bed of op de bank lijkt misschien relaxed.. maar dit ga je niet urenlang volhouden zonder lichamelijke klachten. Een goede thuiswerkplek creëren is daarom ontzettend belangrijk, daarom geven we in onderstaand artikel vijf handige tips voor het inrichten van dé perfecte thuiswerkplek.

Tip 1. Ergonomische bureaustoel

Een groot deel thuiswerkers vind het belangrijk dat een bureaustoel er stijlvol uitziet en past bij de rest van het interieur. Echter is het veel belangrijker dat een bureaustoel comfortabel zit. Daarom is het een absolute must om te kiezen voor een ergonomische bureaustoel. Dit is een bureaustoel die helemaal op het lichaam van de gebruiker afgesteld kan worden, waardoor er in een gezonde zithouding gewerkt kan worden. Bij OfficeCity hebben ze een uitgebreid assortiment ergonomische bureaustoelen.

Tip 2. Verstelbaar bureau

Om te werken in een gezonde zithouding is niet alleen een goede bureaustoel belangrijk, maar ook een in hoogte verstelbaar bureau. Door de bureaustoel en het bureau op de juiste manier naar je lichaam af te stellen zorg je voor een gezonde houding tijdens het werken. Dit voorkomt vervelende lichamelijke klachten na een werkdag waarbij je urenlang hebt gezeten. Ook kan een zit sta bureau een goede keuze zijn. Dit bureau maakt het mogelijk om zowel zittend als staand te werken. Deze afwisseling tijdens het thuiswerken is erg goed voor je lichaam.

Tip 3. Daglicht

Voor een fijne thuiswerkplek is voldoende daglicht enorm belangrijk. Zonder daglicht is een ruime vaak ongezellig en donker. Bij het kiezen van een ruimte voor je thuiswerkplek is het verstandig om te kiezen voor een ruimte met ramen, zodat er genoeg daglicht binnen kan komen. Heb je geen ramen in de ruimte van je thuiswerkplek? Zorg dan voor goede verlichting.

Tip 4. Kantoorplanten

Groen in huis is helemaal hip, daarom mogen kantoorplanten absoluut niet missen op je thuiswerkplek. Deze planten zien er niet alleen mooi uit, maar zorgen ook voor een betere balans tussen zuurstofgehalte en luchtvochtigheid. Dit heeft als bewezen voordeel dat je minder last hebt van stress en productiever kunt werken.

Tip 5. Voldoende opbergruimte

Tijdens je werkdag wil je niet afgeleid worden door allerlei spullen die op je bureau liggen. Voldoende opbergruimte zorgt ervoor dat je jouw thuiswerkplek op kunt ruimen, waardoor je spullen die je nauwelijks gebruikt netjes kunt opbergen.

Tip 6. Lichte kleuren

Een thuiswerkplek moet een lichte en rustige ruimte worden waarin je productief kunt werken. Een behangetje met drukke print is dan ook geen slim idee. Het beste kan je werken met lichte en rustige kleuren. Dit wil ook weer niet zeggen dat je in een steriele ruimte moet gaan zitten werken. Zorg voor een rustige basis inrichting en zorg vervolgens voor sfeer en gezelligheid.

Tip 7. Rustige ruimte in huis

Een werkplek in de woonkamer is natuurlijk mogelijk als niet te maken hebt met andere gezinsleden. In de meeste gevallen is het verstandig om een thuiswerkplek te creëeren in een rustige ruimte in huis, zodat je ongestoord kunt werken.

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...