5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

Gepubliceerd op: december 10, 2020

De verkoop van je woning is vaak best een tikkeltje spannend! Het is een plek waar je plezierig gewoond hebt en waarvan je hoopt dat een volgende bewoner er net zo gelukkig wordt. Daarbij hoop je dat de woning voor het juiste bedrag verkocht wordt. In sommige gevallen is dit een vereiste voor de aankoop van een volgende woning. Dit artikel biedt je vijf tips om je huis sneller te verkopen. 

Tip 1: schakel een makelaar in voor hulp 

Allereerst loont het om een makelaar in te schakelen. Deze kent de markt en beschikt over een netwerk van mogelijk geïnteresseerde kopers. Vaak verloopt dit via collega’s van de makelaar bij andere kantoren. 

Tip 2: bepaal de juiste vraagprijs

Een makelaar kan je helpen bij het bepalen van de vraagprijs. Mocht je de woning zelf willen verkopen, dan doe je er verstandig aan om te kijken naar de verkoopprijs van woningen in de straat. Laat een gratis schatting van je huis uitvoeren om de juiste vraagprijs te bepalen.

Tip 3: ruim je huis op voor bezichtigingen

Niet onbelangrijk: zorg dat je huis opgeruimd is, voordat je bezichtigingen inplant. Je wilt voorkomen dat de rommel in huis potentiële kopers afschrikt. Daarbij lijkt een huis vaak meer waard, wanneer deze schoon en opgeruimd is. 

Tip 4: renoveer je woning zelf

Wanneer onderdelen van je woning verouderd zijn, loont het om deze zelf te renoveren. Zo bespaar je op de kosten van een aannemer of bijvoorbeeld klusbedrijf. Het maakt de kans groter dat je de investering in de renovatie terugverdient bij de verkoop. 

Tip 5: zorg voor professionele foto’s

Om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers, is het verstandig om professionele foto’s te laten maken. Vaak kan dit via de makelaar die je inschakelt voor de verkoop van de woning. Je kunt ook online naar een geschikte partij zoeken.

Je huis in Antwerpen verkopen? Schakel Heylen Vastgoed in als makelaar!

Meer berichten

Je interieur industrieel inrichten? 5 tips!

Je interieur industrieel inrichten? 5 tips!

Steeds meer huishoudens kiezen voor een stoer industrieel interieur in huis. Hoe kom je echter van je bestaande interieur naar een industriële woonstijl? Op deze pagina vind je vijf handige tips, die je hierbij op weg helpen. Wist je dat een industrieel interieur...

Multifunctioneel isoleren begint bij de muren

Multifunctioneel isoleren begint bij de muren

Wanneer we kijken naar geschikt isolatiemateriaal, houden we voornamelijk rekening met hoe goed het betreffende materiaal de warmte vasthoudt. Vaak heeft isolatie dan ook maar één doel: de temperatuur binnenshuis zo aangenaam mogelijk houden. Een ander belangrijk doel...

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

Het aantal thuiswerkers was al jaren aan het stijgen, echter heeft corona voor een extreme stijging gezorgd. Momenteel werkt dan ook een groot deel vanuit huis. Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar een goede thuiswerkplek is wel een must. Werken aan de keukentafel, op...