5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

Gepubliceerd op: december 10, 2020

De verkoop van je woning is vaak best een tikkeltje spannend! Het is een plek waar je plezierig gewoond hebt en waarvan je hoopt dat een volgende bewoner er net zo gelukkig wordt. Daarbij hoop je dat de woning voor het juiste bedrag verkocht wordt. In sommige gevallen is dit een vereiste voor de aankoop van een volgende woning. Dit artikel biedt je vijf tips om je huis sneller te verkopen. 

Tip 1: schakel een makelaar in voor hulp 

Allereerst loont het om een makelaar in te schakelen. Deze kent de markt en beschikt over een netwerk van mogelijk geïnteresseerde kopers. Vaak verloopt dit via collega’s van de makelaar bij andere kantoren. 

Tip 2: bepaal de juiste vraagprijs

Een makelaar kan je helpen bij het bepalen van de vraagprijs. Mocht je de woning zelf willen verkopen, dan doe je er verstandig aan om te kijken naar de verkoopprijs van woningen in de straat. Laat een gratis schatting van je huis uitvoeren om de juiste vraagprijs te bepalen.

Tip 3: ruim je huis op voor bezichtigingen

Niet onbelangrijk: zorg dat je huis opgeruimd is, voordat je bezichtigingen inplant. Je wilt voorkomen dat de rommel in huis potentiële kopers afschrikt. Daarbij lijkt een huis vaak meer waard, wanneer deze schoon en opgeruimd is. 

Tip 4: renoveer je woning zelf

Wanneer onderdelen van je woning verouderd zijn, loont het om deze zelf te renoveren. Zo bespaar je op de kosten van een aannemer of bijvoorbeeld klusbedrijf. Het maakt de kans groter dat je de investering in de renovatie terugverdient bij de verkoop. 

Tip 5: zorg voor professionele foto’s

Om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers, is het verstandig om professionele foto’s te laten maken. Vaak kan dit via de makelaar die je inschakelt voor de verkoop van de woning. Je kunt ook online naar een geschikte partij zoeken.

Je huis in Antwerpen verkopen? Schakel Heylen Vastgoed in als makelaar!

Meer berichten

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

Het aantal thuiswerkers was al jaren aan het stijgen, echter heeft corona voor een extreme stijging gezorgd. Momenteel werkt dan ook een groot deel vanuit huis. Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar een goede thuiswerkplek is wel een must. Werken aan de keukentafel, op...

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje? Lopen er jongere kinderen door je woning? In dat geval loont het om voor een traphekje te kiezen. Met een traphekje voorkom je dat je kinderen van de trap kunnen vallen, wanneer zij bijvoorbeeld vanuit hun bed op...

Toch maar niet zelf je betonvloer repareren bij schade

Toch maar niet zelf je betonvloer repareren bij schade

Wanneer er een scheur of zelfs een gat in de betonvloer van je woning of bedrijf zit, dan is het belangrijk om de schade te repareren. Ook bij lelijke vlekken op een betonvloer of aantasting van het betonoppervlakte is het aan te raden om de vloer te laten herstellen....