5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

Gepubliceerd op: december 10, 2020

De verkoop van je woning is vaak best een tikkeltje spannend! Het is een plek waar je plezierig gewoond hebt en waarvan je hoopt dat een volgende bewoner er net zo gelukkig wordt. Daarbij hoop je dat de woning voor het juiste bedrag verkocht wordt. In sommige gevallen is dit een vereiste voor de aankoop van een volgende woning. Dit artikel biedt je vijf tips om je huis sneller te verkopen. 

Tip 1: schakel een makelaar in voor hulp 

Allereerst loont het om een makelaar in te schakelen. Deze kent de markt en beschikt over een netwerk van mogelijk geïnteresseerde kopers. Vaak verloopt dit via collega’s van de makelaar bij andere kantoren. 

Tip 2: bepaal de juiste vraagprijs

Een makelaar kan je helpen bij het bepalen van de vraagprijs. Mocht je de woning zelf willen verkopen, dan doe je er verstandig aan om te kijken naar de verkoopprijs van woningen in de straat. Laat een gratis schatting van je huis uitvoeren om de juiste vraagprijs te bepalen.

Tip 3: ruim je huis op voor bezichtigingen

Niet onbelangrijk: zorg dat je huis opgeruimd is, voordat je bezichtigingen inplant. Je wilt voorkomen dat de rommel in huis potentiële kopers afschrikt. Daarbij lijkt een huis vaak meer waard, wanneer deze schoon en opgeruimd is. 

Tip 4: renoveer je woning zelf

Wanneer onderdelen van je woning verouderd zijn, loont het om deze zelf te renoveren. Zo bespaar je op de kosten van een aannemer of bijvoorbeeld klusbedrijf. Het maakt de kans groter dat je de investering in de renovatie terugverdient bij de verkoop. 

Tip 5: zorg voor professionele foto’s

Om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers, is het verstandig om professionele foto’s te laten maken. Vaak kan dit via de makelaar die je inschakelt voor de verkoop van de woning. Je kunt ook online naar een geschikte partij zoeken.

Je huis in Antwerpen verkopen? Schakel Heylen Vastgoed in als makelaar!

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...