5 redenen om te kiezen voor een ondergrondse afvalcontainer

Gepubliceerd op: september 14, 2021

Overweeg jij om een ondergrondse afvalcontainer aan te schaffen of te huren? Volkomen logisch dat je op zoek bent naar de voordelen van dit type container. In samenwerking met Afvalperscontainer.nl hebben wij de vijf grootste voordelen van een ondergrondse afvalcontainer op een rijtje gezet!

1. Meer opslag capaciteit

Een ondergrondse afvalcontainer is een container waarin al het afval wordt samengeperst. Dit vermindert het afval met ongeveer vier tot tien keer. Het uitpersen gaat automatisch, het enige wat je hoeft te doen is het afval in de container te gooien. De container is geschikt voor de meeste soorten afval. Je kunt er alleen geen glas of metaal in gooien. Zorg er wel voor dat het afval gescheiden wordt. Gooi dus papier in papiercontainers en plastic in plastic containers. Plaats indien nodig meerdere ondergrondse afvalcontainers voor verschillende soorten afval.

2. Bespaar ruimte

Ten opzichte van andere containers is het grootste voordeel van de perscontainer dat je ruimte kunt besparen. Omdat afval zo sterk wordt verminderd, kan het meer afval bevatten dan andere containers. Zo heb je een kleinere ruimte nodig en hoeft het afval minder vaak opgehaald te worden. Vooral dat laatste is erg fijn.

3. Je bespaard geld

Als bedrijf heb je de verantwoordelijkheid om je afval op te laten halen. Vaak betaal je hiervoor, en dit hangt af van de hoeveelheid afval je hebt. Wanneer je het afval vermindert, zal het ook minder vaak opgehaald hoeven te worden waardoor je dus geld bespaard.

4. Hygiënisch

Daarnaast heeft het ontwerp van de container veel voordelen. De container is volledig gesloten in tegenstelling tot andere soorten containers die alleen een deksel hebben. Hierdoor heb je minder last van vieze geurtjes en zwervend straatvuil. Het houd je buurt schoon en je hebt er geen last van. De beste optie is een ondergrondse perscontainer van Afvalperscontainer.nl. Hiermee wordt de ruimte maximaal benut.

5. Minder last van ongedierte

Bovendien kun je door het gebruik van ondergrondse containers het probleem van ongedierte verminderen. Dit komt doordat de temperatuur lager is dan boven de grond. De ondergrond temperatuur ligt altijd tussen de 10 en 15 graden. Dit is gunstig omdat je bij hoge temperaturen vooral last hebt van ongedierte. Een andere reden voor minder ongedierte in deze containers is dat de afvalcontainers volledig gesloten zijn. Hierdoor kunnen de ondergrondse ratten en ratten de stank die vrijkomt uit het afval niet ruiken en gaan ze dus niet in de container zitten.

Meer berichten

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...

Welke vloer moet u kiezen?

Welke vloer moet u kiezen?

Voor de allermooiste en meest betaalbare vloeren in Veenendaal bent u bij Van Kooten woninginrichting aan het juiste adres. Met een groot scala aan diverse soorten vindt u bij Van Kooten precies wat u zoekt. Altijd voorzien van deskundig advies en allerhande tips...

De Japanse Kardinaalsmuts gebruiken in uw tuin

De Japanse Kardinaalsmuts gebruiken in uw tuin

Met zijn lichtgekartelde, langwerpige bladeren in een donkergroene kleur is de Japanse Kardinaalsmuts een opvallende verschijning in de tuin. De plant wint steeds meer terrein op het gebied van populariteit en is een graag geziene gast in tuinen bij particulieren en...