5 onmisbare meubels voor uw luxe slaapkamer

Gepubliceerd op: juni 26, 2019

Een mens breng ongeveer een derde van zijn leven door in bed. Het is daarom belangrijk dat de ruimte waarin het bed zich bevindt, de slaapkamer, goed is ingericht. Mocht u verhuizen of om een andere reden uw slaapkamer opnieuw willen inrichten, lees dan verder en kom erachter welke 5 meubels onmisbaar zijn in iedere slaapkamer.

Bed

Vanzelfsprekend kan een bed in een slaapkamer niet ontbreken. Het uitzoeken van een geschikt bed kan echter een flinke klus zijn. Als u bijvoorbeeld kampt met spier-, rug- of nekklachten kan het heel lastig zijn om een bed te vinden die uw lichamelijke klachten verminderd of op zijn minst niet verergerd.

Een oplossing voor het niet kunnen vinden van een geschikt bed is het laten maken van een hoog laag boxspring op maat. Met zo’n bed vermindert u niet alleen uw huidige lichamelijke klachten, maar bent u ook klaar voor de toekomst. Een hoog laag boxspring kunt u namelijk omhoog laten komen, u hoeft dus niet meer te bukken bij het opmaken van het bed. Ideaal voor mensen met rugklachten.

Nachtkastje

Uw wekker, brillenkoker, lenzenbakje, smartphone of boek dat u net aan het lezen bent moet u ergens kwijt. Wilt u deze voorwerpen een beetje bij de hand houden, dan is een nachtkastje de plek bij uitstek. Een nachtkastje vinden die matched bij uw bed is het eenvoudigst bij de leverancier van uw bed.

Kledingkast

Een kledingkast die qua vormgeving en kleur past bij de rest van de slaapkamer is soms lastig te vinden. Een oplossing hiervoor is het op maat laten maken van een kledingkast. Als u dit laat doen weet u zeker dat de vormgeving en kleur van de kast bij de rest van de slaapkamer passen, dat de kast qua afmetingen in dat onhandige hoekje past en dat de inrichting van de kledingkast volledig naar eigen welbevinden is.

Spiegel

Een spiegel in de slaapkamer is ideaal. Zo kun je meteen zien of je outfit leuk staat. Het beste is om de spiegel in de deur van de kledingkast te verwerken of naast de kledingkast op te hangen, want dan hoef je niet ‘ver’ te lopen om jezelf in je outfit van die dag te bewonderen.

Gordijnen

Met name in de zomermaanden mogen deze verduisteraars niet ontbreken. In slaap vallen terwijl het buiten nog licht is kan zonder gesloten gordijnen namelijk knap lastig zijn. Daarnaast is het ook niet fijn om ’s ochtends vroeg gewekt te worden door de opkomende zon. Als u kiest gordijnen die gemaakt zijn van een dikke stof dempen deze bovendien ook nog eens het geluid van buitenaf. Op die manier bevorderen de gordijnen helemaal uw nachtrust.

De perfecte inrichting van een luxe slaapkamer

Mocht u uw slaapkamer perfect willen inrichten, dan is het verstandig om hier een beddenspecialist naar te laten kijken. Deze kan u namelijk helpen met het vinden van hét perfecte bed en kan u bovendien adviezen geven over de rest van uw slaapkamerindeling.

Bron: www.desuite.nl

Meer berichten

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

5 tips om je huis sneller (en beter) te verkopen

De verkoop van je woning is vaak best een tikkeltje spannend! Het is een plek waar je plezierig gewoond hebt en waarvan je hoopt dat een volgende bewoner er net zo gelukkig wordt. Daarbij hoop je dat de woning voor het juiste bedrag verkocht wordt. In sommige gevallen...

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

7 tips voor het creëren van dé perfecte thuiswerkplek

Het aantal thuiswerkers was al jaren aan het stijgen, echter heeft corona voor een extreme stijging gezorgd. Momenteel werkt dan ook een groot deel vanuit huis. Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar een goede thuiswerkplek is wel een must. Werken aan de keukentafel, op...

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje?

Waarop letten bij het kopen van een veilig traphekje? Lopen er jongere kinderen door je woning? In dat geval loont het om voor een traphekje te kiezen. Met een traphekje voorkom je dat je kinderen van de trap kunnen vallen, wanneer zij bijvoorbeeld vanuit hun bed op...