Tips voor de voorjaarsschoonmaak

Gepubliceerd op: maart 18, 2019

Tips voor de voorjaarsschoonmaak

Het is weer lente en dus tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Om dit nou wat gemakkelijker te maken hebben we een tips bedacht, zodat je het huis gemakkelijk schoon kan maken. Wanneer je hier vroeg mee begint ben je er zo mee klaar, en kan je genieten van de zon en je frisse huis!

#1 Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk! Daarom is het verstandig om goed te beginnen. Begin de dag met een goed ontbijt en met je favoriete muziek. Wanneer je klaar bent om het huis te gaan schoonmaken, ga dan even heel het huis rond en schrijf per kamer op wat er schoongemaakt moet worden. Wil je alle meubels schoonmaken of wil je dat de ramen weer blinken? Schrijf al je wensen op zodat je weet wat het belangrijkste is per kamer. Het kan zijn dat je alles wilt schoonmaken maar vaak duurt dit veel langer dan gedacht. Je geeft dan al snel op en heb je er geen zin meer in.

Nadat je het huis hebt doorgelopen, ga je alle schoonmaak spullen af. Niets is zo vervelend dan halverwege de schoonmaak er achter komen dat je geen doekjes meer hebt. Wanneer je boodschappen gaat doen, moet je een boodschappen lijstje maken waar alle benodigdheden op staan. Denk hierbij aan: afwasmiddel, afwasborstel, anti-kalkmiddel, azijn, doekjes, sponzen, emmertje, zeem en een trekker voor de ramen.

#2 Schoonmaken

Wanneer je gaat schoon maken zijn er veel dingen die je wilt schoonmaken. Het is daarom handig om bijvoorbeeld helemaal op zolder te beginnen, je gaat dan van boven naar beneden werken. Tijdens de schoonmaak is het handig om ook gelijk alle dingen op te ruimen. Het kan zijn dat je spullen niet meer nodig hebt, je kan er dan voor kiezen om het te verkopen of weg te gooien. Wanneer het nog wat waard is, is het handig om het te verkopen. Wanneer je de zolder gedaan hebt, ga je naar de verdieping eronder. Het kan zijn dat je nu een slaapkamer moet schoonmaken, haal het dekbedovertrek van je bed en gooi er wat baking soda of zuiveringszout op. Laat het een halve dag intrekken en haal het daarna weer weg met de stof zuiger, je hebt nog noot zo’n fris bed gehad. Ga veder bij elke kamer af wat je op het lijstje hebt geschreven. Ga niet in 1 stuk door, maar neem ook even pauze om wat te drinken.

#3 Wassen van kleding

Als je iets niet vaak draagt ga je het waarschijnlijk ook nooit wassen. Daarom blijft er heel veel kleding over die niet gewassen wordt. Denk maar eens aan een thermo ondergoed voor dames, ze dragen dit waarschijnlijk alleen in de winter of op wintersport. Om alles fris te houden zal je deze spullen ook moeten wassen. Je kan gelijk bedenken of je het nog vaak gaat gebruiken of dat het weg kan. Als je iets niet in het afgelopen jaar hebt aangedaan is het beter om het te verkopen. Bijvoorbeeld wintersportkleding die je niet meer past, je kunt ze verkopen op het internet. Het is tegenwoordig erg makkelijk, je maakt een foto er van en zet het onder de naam: thermo ondergoed heren op internet. Hierop zullen mensen zoeken en zal het misschien gekocht worden.

Meer berichten

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

Moderne apparatuur voor in je volgende keuken

We dromen er allemaal wel van, een nieuwe keuken. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een keuken uitzoeken kost namelijk tijd en veel geld. Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je een nieuwe keuken wilt is het ook belangrijk welke apparatuur je erin...

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

Drie manieren om je woonkamer kleur te geven

We kunnen allemaal wel kleur gebruiken in ons leven. Voor veel mensen is het moeilijk om het leven en huis van kleur te voorzien, zonder dat het te aanwezig is. Er zijn een aantal simpele manieren om je huis van kleur te voorzien. Een belangrijke kamer in huis is de...

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

Verse Euonymus Japonicus haagplanten van de kweker

In de naam Euonymus Japonicus wordt al enigszins verraden waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. Dat is inderdaad Japan, het land van de rijzende zon. Omdat het klimaat daar koele winters kent is de Euonymus Japonicus zeer geschikt om ook in ons Hollandse...